Afbeelding
Foto:

Organisatie openwaterzwemmen in de Rijn van start

BODEGRAVEN - De datum is bevestigd: het openwaterzwemevenement in de Oude Rijn bij Bodegraven vindt komend seizoen plaats op zaterdag 19 juni 2021. De organisatie van de Bodegraafse Zwem & Polo Club (BZ&PC) staat alweer in de startblokken voor dit waterspektakel voor wedstrijd- en recreatieve zwemmers, voor triatleten en alle andere geïnteresseerden.

“Vorig seizoen kon onze happening, zoals zoveel andere evenementen, vanwege corona niet doorgaan,” aldus Henk Labordus, coördinator van de organisatie. “We hopen dat het komend jaar wel gaat lukken en gaan daar in elk geval alles voor in stelling zetten.”


Ruimte zonder virus

Vanwege de coronacrisis heeft het openwaterzwemmen afgelopen zomer een extra boost gekregen. Voor individuele zwemmers die niet in het zwembad terecht konden, lonkte het open water, want daar heb je de ruimte! In de Reeuwijkse Surfplas wordt nog steeds bijna dagelijks gezwommen, al dan niet met een wetsuit. Labordus: ”Ik hoop dat veel mensen blijven zwemmen in open water en dat we dat terugzien in het aantal mensen dat meedoet aan ons openwaterzwemfeest op 19 juni.”


Korte en lange afstanden

Openwaterzwemmen is voor iedereen. Er zijn bijvoorbeeld wedstrijdzwemmers die zwemmen voor de punten. De wedstrijden vinden allemaal plaats aan de Rijnkade, bij de sluis van Bodegraven. Jongeren en ouderen nemen het tegen elkaar op, bijvoorbeeld in de masterscategorie, waarin 1 km vrije slag en 1 km schoolslag kan worden gezwommen.

Voor de zwemmers met langere adem zijn er twee prestatietochten. De tocht van 2,5 km start bij de Wierickerschans en de tocht van 5 km in Nieuwerbrug. Van daaruit voeren de prestatietochten naar de sluis in Bodegraven. Iedereen mag aan deze tochten deelnemen, dus ook als je geen lid bent van een zwemvereniging.


Inschrijving

Labordus sluit af: “De inschrijving gaat dit voorjaar open, maar het staat iedereen natuurlijk vrij om nu alvast te beginnen met de training. Buiten is de komende maanden voor de meeste mensen nog wat fris, maar hopelijk kan er gauw weer in het binnenbad worden getraind. Zet in elk geval 19 juni in je agenda. Kom meedoen en bekijk ons mooie dorp eens vanuit een ander perspectief!”

Meer informatie vindt u op: www.bzpc-bodegraven.nl/openwater.