Afbeelding
Foto: ILSE07

‘Luister... het is Kerstavond'

BODEGRAVEN - De musicalklas van Studio Forza schreef dit jaar haar eigen kerstmusical. De kinderen verweven actuele thema's en nieuwe- en traditionele kerstmuziek met de klassieke kerstboodschap. Met ondersteuning van zangdocente Anita Duits en musicaldocente Saskia van den Akker voerden zij hun kerstverhaal op in het Wierickehuis voor een beperkt gezelschap, maar ook u kunt dit jaar meekijken via BR6.

Het verhaal gaat over een oude dame in het park die de duiven voert en daar van alles ziet gebeuren en mensen ziet passeren: de kerstelf die de kerstman en de kerstvrouw kwijt is, verwende meisjes met overvolle tassen van het shoppen en kinderen die dansen om geld op te halen voor andere kinderen van wie de ouders niet genoeg geld hebben om cadeaus te betalen. De oude dame ziet ook een groepje meisjes dat wordt gepest door populaire en socialmedia-minded meiden. Geraakt door de impact van het pestgedrag herinnert de dame de pesters aan de kerstgedachte: "Luister... het is kerstavond."

Het verhaal en de liedjes worden omlijst door dansers van Studio Forza. Zo danste de Talentklas op het nummer 'Kerstmis, je bent welkom hier' van Do en dansten Sam Jorine en Myrthe een moderne samenwerking op Andy Grammers 'Don't give up on me'. Ook bij Jorines vertolking van ‘Door de wind’, dat menigeen een brok in de keel gaf, maakte de dans van Myrthe op de achtergrond het verhaal af. Deze omlijsting biedt podium aan het multitalent van de spelers en versterkt de kerstboodschap als rode draad van de musical.


Door de hulp van sponsoren Wabo Beheer BV, Karwei Bodegraven, Boer bouw BV, de Lions, Bouw- en Onderhoudsbedrijf J. Duits, Chinchilla Productions, TAPevenementenverzorging en CreAcadamy kunt u ook meegenieten van dit kerstverhaal. De uitvoering in het Wierickehuis is opgenomen en wordt op kerstavond om 19.00 uur uitgezonden op BR6, te ontvangen via Ziggo op kanaal 42 of via KPN, XS4ALL, NLE op kanaal 1356. Op Tweede Kerstdag zal de musical vanaf 13.00 uur ieder oneven uur worden herhaald.


Het initiatief van deze opname is genomen om iedereen, jong en oud, een fijne en wellicht iets minder eenzame kerst te bieden. Nu de wereld er donker uitziet, steken wij dit lampje voor u aan. Feliz Navidad.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding