Afbeelding
Foto:

Reis mee naar het verleden met de nieuwe historische novelle van Key Tengeler

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Deze maand verscheen het boek ‘De vluchteling uit Damascus’ van correspondent en redacteur van de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk Key Tengeler. Zijn historische novelle verhaalt over een jonge, Arabische prins uit de achtste eeuw na Christus.

In één bloedige nacht raakt prins Abd al-Rahman alles kwijt: zijn thuis in Damascus, zijn gehele familie en zijn toekomst aan het hof van het Umayyaadse Rijk. Hij slaat op de vlucht, met alleen zijn kleine broertje en zijn trouwe dienaar aan zijn zijde. Daarna lijkt Abd al-Rahman uit de geschiedenisboeken te verdwijnen. Tot hij zes jaar later opduikt in al-Andalus, aan de andere kant van de Middellandse Zee, machtiger dan ooit tevoren. Hoe wist de jonge prins aan zijn vijanden te ontkomen? Welke gevaren moest hij doorstaan? En wat dreef hem naar al-Andalus?


Complexe puzzel

Key Tengeler heeft geschiedenis gestudeerd en schrijft behalve voor de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk ook regelmatig artikelen voor Historisch Nieuwsblad of korte historische verhalen. Wat maakt geschiedenis zo leuk? “De geschiedenis is eigenlijk een complexe puzzel,” vertelt Key. “Hoe langer geleden, hoe minder we zeker weten. Je moet interpreteren en duiden, andere culturen proberen te begrijpen en je in de schoenen van een ander plaatsen. Dat is heel















leerzaam, en bovendien erg leuk.”

‘De vluchteling uit Damascus’ draait niet om grote veldtochten, maar om de ontwikkeling van de prins, zijn weg uit het dal naar de top. Key: “Het blijkt een verhaal van een onmogelijke vlucht, een brandend verlangen naar wraak en een heilige wens om zijn familie-eer te herstellen.”

‘De vluchteling uit Damascus’ is te koop bij elke (online) boekhandel. Kijk ook op www.keytengeler.nl of www.historischeverhalen.nl