Van links naar rechts: Dirk-Jan Knol, Bob de Vos, Jan Piet de Vos en architecte Katinka van der Koogh.
Van links naar rechts: Dirk-Jan Knol, Bob de Vos, Jan Piet de Vos en architecte Katinka van der Koogh. Foto: Marijke Groot

Eerste paal 12 energie-neutrale woningen

REEUWIJK - Wethouder Dirk-Jan Knol heeft afgelopen donderdag de eerste paal geslagen voor 12 energie-neutrale woningen op het nieuwe eiland in Oude Tol. Hiermee is de bouw officieel van start gegaan. Door het coronavirus is in zeer klein gezelschap kort stil gestaan bij deze mijlpaal. Het was helaas niet mogelijk om de eerste paal met de kopers en belanghebbenden te vieren. Ontwikkelaar Vosplan hoopt volgend jaar alsnog een feestje te kunnen vieren wanneer het hoogste punt wordt bereikt.

De komende jaren zullen er naast het reeds gerealiseerde eiland op de schaarweide drie schiereilanden met luxe woningen worden ontwikkeld. Op dit eiland zijn momenteel nog twee villa's te koop. Het volgende eiland met twaalf woningen zal naar verwachting in mei in verkoop gaan en bevat een mix van villa's en levensloopbestendige woningen. Zo zijn er twee luxe appartementen en een penthouse met privé-entree met lift, eigen boothuis onder het huis, 170m2-200m2 woonoppervlak en een zonnig terras op het zuiden. Ook de woningen op het volgende eiland zijn met energie-neutraal zeer duurzaam. Dit sluit goed aan bij de duurzaamheidsambitie van Vosplan en de Gemeente. Meer informatie over de wijk Oude Tol vindt u op www.thuisinoudetol.nl.

Beeld: Marijke Groot


Op de foto van links naar rechts: Dirk-Jan Knol, Bob de Vos, Jan Piet de Vos en architecte Katinka van der Koogh.

Afbeelding