Afbeelding
Foto:

Basisschool Willibrord op Kersttour

BODEGRAVEN - Aan het begin van de week werd basisschool Willibrord verrast door het bericht dat vanaf woensdag 16 december alle scholen, waaronder ook de basisscholen, dicht gaan tot 18 januari. Het was even omschakelen voor iedereen, maar de school wilde toch de laatste dag voor deze periode in deze kersttijd mooi afsluiten. De OR heeft in de ochtend gezorgd voor warme chocolademelk met een kerstkransje. In alle groepen zijn er prachtige kerstkaarten gemaakt en geschreven die in de middag door de kleuters bij de bewoners van Rijngaarde in de bus zijn gedaan. "We denken namelijk in deze tijd ook aan de mensen die eenzaam zijn en willen hen graag laten weten dat er aan hen wordt gedacht," aldus een van de leraren.

Gelukkig kon de Kerstmusical ‘De kleine boom’ worden opgevoerd. Overdag voor de verschillende groepen en op maandag- en dinsdagavond voor de ouders. Hierbij zijn de coronamaatregelen in acht genomen. De kinderen van groep 6 hebben onder leiding van juf Kirsten wekenlang heel hard geoefend en staan stralen op het podium. Het was een prachtig kerstverhaal en de leerlingen hebben heel mooi gezongen.

Dinsdag werd de hele school opgefleurd door alle prachtige ‘foute’ of prachtige kerstkleding, wat heeft iedereen zijn best gedaan. Het hele team heeft samen met de OR en de leerkrachten er een hele mooie dag van gemaakt. Het kerstdiner kon helaas niet doorgaan. Deze wordt verzet naar 31 maart in de vorm van een paasdiner.

Wat was het woensdag 16 december een leuke dag voor Luciano uit groep 5. Hij werd de hele ochtend gevolgd door een cameraploeg van Hart van Nederland. Hij heeft zich ingezet voor de ouderen, de mensen doneerden massaal. Hij heeft hierdoor ruim 260 kerstpakketten kunnen maken.

Alle medewerkers van leerlingen van Basisschool Willibrord wensen de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk een gezond, gelukkig en liefdevol 2021.

Afbeelding