Afronding werkzaamheden Nieuwerbrug


NIEUWERBRUG AAN DEN RIJN - Tot aan de Kerst zijn de werkzaamheden aan de Hoge Rijndijk doorgezet en afgerond. Dit bestond uit het gefaseerd opknappen van het straatbeeld door middel van het opbreken en nieuw aanbrengen van het trottoir, het opbreken van de elementenverharding inclusief het asfalteren van de rijbaan en het realiseren van parkeervakken. Tevens is het Jaagpad voorzien van een nieuwe laag asfalt.

Begin december is ook begonnen aan het groenplan, door enkele bomen te verplaatsen en diverse bomen te voorzien van boomroosters. Daarnaast is er langs het Jaagpad grondverbetering uitgevoerd met als doel dat er nieuw gras ingezaaid zal worden.

Hiermee is het werk in december opgeleverd en zullen in januari enkel wat restpuntjes opgepakt worden. Hieronder vallen de gootkolken waarvan eerder gemeld is dat er een productiefout is opgetreden bij de reeds geplaatste kolken in de Bruggemeesterstraat, de Graaf Florisweg, de Weijpoort en het Wierickeplein. Een planning met de te verwachte verkeersmaatregelen wordt bij de bewonersbrief toegevoegd.

Ter hoogte van het Franckenterrein gaat de uitvoerder het plateau opbreken en zal de rijbaan 'bol' aangebracht worden met trottoirkolken in de kantopsluiting. Dit in plaats van een goot met een gootkolk in het midden van de rijbaan. De reden om dit te doen is om de overgang van asfalt naar straatwerk vloeiender te maken en trillingen tegen te gaan.

Tot slot wenst de uitvoerder iedereen een gezond en gelukkig 2021 toe!