Afbeelding
Foto:

Anders, maar toch 'samen' Kerstmis

REEUWIJK - Voor heel veel mensen om ons heen wordt Kerstmis 2020 anders dan de jaren ervoor. Al vanaf de grote vakantie werd er nagedacht over kerst dit jaar. Alle mogelijkheden werden opengehouden en er werd met een frisse, optimistische blik gekeken wat er allemaal mogelijk was. Al snel ontstond het idee dat de kerk veel meer mensen wil bereiken dan er in één viering aanwezig mogen zijn. Maar hoe bereik je alle parochianen, en hoe bereiken ze u? In steeds meer parochies werden livestreams uitgezonden. Zo ontstond het idee voor een kerstboodschap via een film. Dit idee werd enthousiast ontvangen door de werkgroepen, locatieraad en de pastoor. Maak het parochie breed, was de vraag.

Er is een script geschreven, er zijn liederen opgezocht in overleg met de meewerkende koren en er is praktische invulling gegeven aan het geheel. Uiteraard allemaal coronaproof. De zangers zijn te gast bij bedrijven, liederen worden in groepjes van vier opgenomen en onder elkaar gezet, sfeerbeelden worden ook in kleine groepjes op plaatselijke locaties gemaakt, foto’s van vele vrijwilligers worden genomen en er is een korte kerstboodschap van pastoor Van Klaveren opgenomen. Daar wordt nu een film van gemonteerd.

De kerk hoopt dat u ook nieuwsgierig bent geworden! Op kerstavond om 22.30 uur gaat de kerstspecial online op YouTube, de website en op de livestream van RK kerk Reeuwijk via kerkomroep.nl. Kijkt u mee?