Afbeelding
Foto:

Zorgmedewerkers verrast met lokaal kerstpakket

BODEGRAVEN - Afgelopen vrijdag ontvingen honderden zorgmedewerkers in Bodegraven en Reeuwijk een kerstpakket vol lokale producten. Dit lekkers werd hen aangeboden door de Tafelronde 158 en lokale sponsoren.

Als hart onder de riem in tijden waarin van medewerkers in de zorg uitzonderlijke inspanningen worden gevraagd, vonden de mannen van de Tafelronde 158 het vanzelfsprekend iets terug te doen. "Wij zetten ons normaal gesproken in om leuke activiteiten te organiseren voor kwetsbare groepen in onze gemeente, maar ook wij moeten daar nu creatiever mee om gaan in verband met de coronabeperkingen," vertelt tafelvoorzitter Bas Veldhuizen tijdens het inpakken van de kerstpakketten. "Maar wij zijn niet voor een gat te vangen. Wij keken naar wat we wél konden doen en dit initiatief is hieruit geboren."

Zo'n 270 zorgmedewerkers uit de Reehorst, Rijngaarde en de Vijverhof ontvingen vrijdag een kerstpakket gevuld door of in samenwerking met lokale sponsoren. "We zijn ons ervan bewust dat niet alle zorgmedewerkers bij deze instellingen werken, maar helaas moet je soms keuzes maken," aldus tafelaar Barend Broens. "Met de Rijngaarde hebben we een warme band door de lunches die we voorheen maandelijks voor de inwoners en verzorgenden organiseerden. Toen we constateerden dat we een groter bereik konden realiseren, zijn we voor de twee grootste huizen gegaan om zoveel mogelijk zorgtoppers te bereiken."

Het inpakken en verspreiden deden de mannen zelf, op gepaste afstand. Met een goed gevulde aanhanger reden zij vrijdag langs de drie locaties en de zorgmedewerkers waren verrast en overrompeld. Zij deelden heftige verhalen over hun ervaringen in deze crisis, de drukte en de te betreuren overledenen. "Deze verhalen raken enorm en het is precies waarom we deze actie hebben opgezet," besluit Bas. Middels het kerstpakket bedanken de Tafelaars de zorgmedewerkers voor hun inspanningen en hopen zo een lichtpuntje te bieden in deze gekke donkere tijd.


Tafelronde op dreef

Onder normale omstandigheden organiseerden de tafelaars andere activiteiten zoals het Pleinfestijn, de 10 van Borft en maandelijkse lunches in Rijngaarde, maar ook de alternatieven leveren een glimlach op. Afgelopen maand verkochten de mannen nog kerstbomen ten behoeve van de Zustertuin en haalden ongeveer 2500 euro op. Met de kerstpakkettenactie zeggen zij wat velen voelen: "Bedankt, je wordt enorm gewaardeerd."

Tekst: Lisanne van Uunen

Beeld: Lisanne van Uunen en Sabrina den Haag

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding