Lizette Visscher bij de aula waarvoor zij zich sterk heeft gemaakt.
Lizette Visscher bij de aula waarvoor zij zich sterk heeft gemaakt. Foto: Bert Verver

Vervolg van pagina 3.


Bestaande beloften en afspraken werden daarmee geschonden en pas nadat we elkaar beter hebben leren kennen, zijn de verhoudingen - gelukkig - genormaliseerd."

Als je terugkijkt op jouw twaalfjarige politieke loopbaan, wat zijn dan voor jou de hoogte- en dieptepunten?

"Het contact met de inwoners is voor mij altijd erg belangrijk geweest. De hierboven geschetste gang van zaken was voor mij dan ook een dieptepunt. Hoogtepunten waren er ook. Het feit dat het zwembad De Fuut met inzet van vrijwilligers behouden is, is zeker een hoogtepunt. Dat geldt ook voor de recente realisering van de aula op de gemeentelijk begraafplaats Tempel, waar ik mij vanaf 2008 sterk voor heb gemaakt. Ik ben erg blij dat na een moeizame periode de discussie rond de sportharmonisatie nu positief is afgerond en dat plannen voor een betaalbare huisvesting voor jongeren in al onze dorpen - iets waarvoor ik mij altijd sterk hebt gemaakt - vastere vormen beginnen te krijgen."

Je heb de actieve politiek sinds 2018 achter je gelaten, maar wat zou je graag nog gerealiseerd willen zien?

"Ik hoop dat de Bodegravenboog binnen enkele jaren wordt gerealiseerd en dat in onze dorpen de verkeersproblematiek die er op veel plaatsen is, wordt opgelost voor de verbetering van de leefbaarheid. Met inachtname van een goede communicatie met de inwoners en dorpsteams zou ik graag willen dat lang lopende processen sneller afgerond worden. Denk daarbij aan zaken als de Raadhuisweg/Zoutmanweg en de horecavoorziening aan de plas Elfhoeven, maar ook aan de oplossing van verkeersproblemen in alle dorpen."

Hoe kijk je, als scheidend voorzitter van de Culturele Commissie, aan tegen de problemen die de cultuursector ondervindt?

"Als Culturele Commissie willen we op het gebied van kunst en cultuur een verbinding leggen tussen de dorpen. Accommodaties zoals het Streekmuseum, het Evertshuis en De Brug zijn daarbij erg belangrijk. Over het Evertshuis is al veel gesproken en daar zal de raad binnenkort over besluiten. Ik hoop dat het Streekmuseum een bredere rol voor het Groene Hart kan vervullen. Voor de Reeuwijkse gemeenschap is De Brug al zestig jaar erg belangrijk. Ik heb er respect voor hoe dat centrum alweer twintig jaar zonder een cent subsidie overeind blijft, zeker met de Huizen van Alles in gedachten, omdat er daardoor sprake is van oneerlijke concurrentie. Veel mensen in Reeuwijk-Brug beleven plezier aan het zalencentrum, maar ik ben van mening dat met dezelfde investering en subsidiƫring het Huis van Alles in Reeu-wijk-Brug onderdeel had kunnen zijn van De Brug."

Heb je nog een laatste wens voor de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk?

"Wij hebben hier met veel plezier en een grote mate van betrokkenheid bijna 48 jaar gewoond. Ik hoop dat allen op dezelfde wijze ook in de komende jaren blijven genieten van deze mooie gemeente, ondanks de veranderingen die er ongetwijfeld plaatsvinden."

Tekst en beeld: Bert Verver