Afbeelding
Foto:

Zoveel plaatjes en te weinig boeken?

REEUWIJK - In het Streekmuseum zijn de afgelopen weken duizenden plaatjes ingeleverd, dubbelen van enthousiaste spaarders voor het Jumboboek over de historie van Reeuwijk. Tegelijkertijd kwamen er bijna 200 vragen binnen om missende plaatjes. Wat een succes was en is het boek!

Nu zijn alle plaatjes gesorteerd en de verzoeken om plaatjes heeft het Streekmuseum allemaal kunnen honoreren. U kunt ook nu nog een verzoek om plaatjes indienen als dat hiervoor even niet gelukt is.


Maar, er komen nog steeds verzoeken binnen voor albums. En die zijn er helaas niet meer. "Omdat we 200 complete sets plaatjes hebben verzameld in het Streekmuseum en we ook horen dat er nog mensen zijn die een complete set bewaard hebben, willen we een poging doen om alsnog voor boeken te zorgen," vertelt Lisbeth Hertogh, vrijwilliger van het Streekmuseum. "De Jumbo doet even niet meer mee, die zijn druk met de vervolg-actie van de bijpassende mokken. Het Streekmuseum kan deze boeken bijbestellen, maar natuurlijk niet betalen."


Daarom is het volgende bedacht: Wil iedereen die graag een boek wil hebben en daar 15 à 20 euro voor over (met of zonder een set plaatjes) heeft, dat bij het Streekmuseum melden. Dan kan via de museummail naar Lisbeth Hertogh info@streekmuseumreeu-wijk.nl of door te bellen met Corrie Perdijk tel. 0182-395045.



Deze kosten zijn gebaseerd op de aanschaf van 200 albums. Zodra het aantal bestellingen in de buurt van de 150 ligt, kan er besteld worden. "De volgende fase is dan dat we u gaan vragen het uiteindelijke bedrag te storten voor wij over gaan tot bestellen. U krijgt daar bericht over. Tenzij wij iemand vinden die garant kan staan voor het bedrag van rond de 3000 euro. Wij staan open voor alle suggesties in die richting," aldus Corrie Perdijk.