Afbeelding
Foto:

Vervolg van voorpagina.


Ga er maar aanstaan op die leeftijd, zo’n show, voor een camera zonder publiek!

De ezel was juf Okkie van Basisschool De Bron. Als je goed naar de hints had geluisterd, kon er maar één de ezel zijn! Geen jong veulentje, geen plamuur nodig, maar wel elk jaar balken op de Oostenrijkse pistes. Haar uitgestippelde weg en het doel waren moeilijker te kraken.

Ook de bulldog kon niet missen, de hond voor wie het te ver is om na een feestje naar huis te lopen en die graag verstoppertje speelt. Voor zijn vriendengroep kon het niet anders dan om Jorn Dost gaan. En we zijn het met je eens Jorn, de broek die ze voor je bedacht hadden, was wat krap... Maar je hebt het goed gecamoufleerd met de door jouw ontworpen Reedeurpersjaal!

Toch even uit je plaat

Tijdens de pauze en na afloop werd er muziek gedraaid door DJ Yorick. Ik moet eerlijk bekennen: ik heb de gordijnen gesloten en een beetje onwennig met mezelf tussen de loungebank en de keukentafel de polonaise gelopen. Gelukkig bleken stiekem heel veel Reedeurpers hetzelfde te hebben gedaan. Dan merk je pas hoe erg je dat dansen en hossen mist.

De winnaars

Bij een wedstrijd horen winnaars. De nummers 1, 2 en 3 hadden alle zangers ontmaskerd en dus werd de snelste tijd van doorgeven uiteindelijk bepalend wie het grote Reedeurperfeestpakket in de wacht had gesleept. Voormalig hofdame Carola de Wit was de gelukkige. Op nummer twee kwam Kyara Lankeet en de derde prijs is gewonnen door de huidige hofdame Laura van Leeuwen. Daaruit blijkt dan toch dat die hofdames zich echt nauw met de leden verbonden weten!

Alle lof

Al met al heeft iedereen die aan dit spektakel heeft meegewerkt er ontzettend veel tijd en energie ingestoken. De uitzending is terug te kijken via BR6.

Tekst: Marlien van Leeuwen

Beeld: Raimo Dost

Afbeelding
Afbeelding