Afbeelding
Foto: Wim de Boevere

Sleuteloverhandiging 12 nieuwe huurwoningen in Waarder

WAARDER - Donderdag 28 januari was voor de aanstaande huurders van de in totaal 12 nieuwbouwwoningen in de Prinses Beatrix- en de Koningin Julianastraat in Waarder en Woningbouwvereniging Reeuwijk het heuglijke moment daar dat de definitieve huurcontracten konden worden getekend en aan hen de sleutels van deze milieuvriendelijke woningen werden overhandigd.



Tot en met halverwege 2019 stonden op de beide locaties nog enkele oude woningen, maar die waren aan verbetering toe. Gezien de staat daarvan werd besloten om een volledige vervanging uit te voeren en daarmee meteen het aantal beschikbare woningen te vergroten.

Eind 2019 is de sloop begonnen en het vrijgekomen terrein bouwrijp gemaakt waarna medio maart 2020 de eerste palen de grond in konden. Het tweevoudige bouwproject is voortvarend uitgevoerd door het locale aannemingsbedrijf Goudriaan-Jongerius uit Waarder en nu, nog geen jaar later, staan op beide locaties samen 12 moderne lichte en volledig aan de tijd aangepaste woningen welke zijn voorzien van zonnepanelen, (vloer)verwarming middels een warmtepomp, niet meer aangesloten op aardgas maar voorzien van datgene wat nodig is voor modern elektrisch koken.


Na een gezamenlijke controle-rondgang en uitleg over de apparatuur met en door een medewerker van de woningbouwvereniging, voorafgaand aan de definitieve ondertekening van het huurcontract, kregen de huurders de sleutels van hun nieuwe woning. Een aantal van hen kon en wilde duidelijk niet langer wachten en ging meteen druk aan de slag met onder meer behangen en leggen van vloerbedekkingen.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding