Afbeelding
Foto:

Oceaan vol liefde

REEUWIJK - Iedereen heeft dromen, maar niet iedereen maakt ze waar. De droom van de 16-jarige Renske de Keijzer is om over drie maanden de oceaan over te zeilen en ze doet er alles aan om deze droom waar te maken. Renske: "Mijn droom wordt werkelijkheid door erg hard te werken en de hulp van goede vrienden en kennissen. Wilt u ook meehelpen?"


De reis die Renske wil maken, is vanuit Havana, Cuba, en zij vaart dan over de Atlantische Oceaan naar Europa. "De organisatie die mij deze kans aanbiedt is Masterskip met het zeilschip de Wylde Swan. Zij zeilen al een paar jaar met leerlingen uit 4 havo en 4/5 vwo rond de wereld. Tijdens deze reis gaat school gewoon door, ik moet zelfstandig leren en een plan van aanpak voorbereiden. Deze reis wil ik maken voor het avontuur, maar ook voor de dingen die je leert. Aan het einde van de reis nemen wij als leerlingen de boot over. We moeten allemaal solliciteren voor één beroep op de boot en nemen dat dan over. Voor deze reis heb ik 7.500 euro nodig. Dit bedrag is enorm, maar niet onmogelijk."

De liefde voor zeilen begon voor Renske toen ze 12 jaar werd en ging zeilen bij Roei en Zeilverenging Gouda. "Daar begon ik in een klein eenmanszeilbootje en ik heb al veel diploma’s gehaald, ook bij andere boten. Momenteel vaar ik in de ‘Splash’ dit is een groter eenmansboot en daarvoor zeilde ik in een tweemansboot." Nog nooit heeft Renske zo'n grote overtocht gemaakt. "Het klinkt echt fantastisch!"


Om deze droom waar te maken en het bedrag bij elkaar te krijgen, werkt Renske elk uur waar mogelijk. Daarnaast organiseert ze sponsoracties. Normaal denk je dan aan sponsorlopen en het verkopen van lekkere dingen tijdens feestdagen. Dit is iets moeilijker geworden door corona, maar er zijn nog genoeg opties. Zoals Valentijnsdag, 14 februari. "Hiervoor heb ik een leuke actie bedacht. Ik heb twee pakketten ontworpen met lekkere chocolade en cupcakes, gevuld met liefde. Op de foto sta ik met de eerste keuze (6 euro), daarnaast heb ik nog een luxere versie voor de romantici (9 euro)."


Renske: "Naast mijn sponsoracties heb ik ook nog een nieuwsbrief: Renske-op-Avontuur. Deze komt tien keer uit en ik vertel hierin mijn reis op land en op zee. Ik geef zes nieuwsbrieven uit over mijn voorbereidingen en acties plus nog vier tijdens mijn reis op de oceaan. Voor 15 euro kunt u ook abonnee worden en mijn ontzettend gave reis volgen." Kijk voor meer informatie over doneren, de nieuwsbrief of de bestelling van een Valentijnspakket op www.renske-op-avontuur.nl of stuur een mail naar zeilreis2021@outlook.com.

Afbeelding