Groep voor ouders voor jongeren met depressieve klachten

REEUWIJK - Veel jongeren hebben last van depressieve klachten. Dit is zwaar voor de jongeren, maar ook voor de ouders en opvoeders. De neiging van depressieve jongeren om zich terug te trekken en/of geagiteerd te reageren, leidt vaak tot veel verdriet, frustratie, en onmacht bij andere gezinsleden.

Er ontstaan vaak conflicten, spanningen, en vermijdingsacties, met als gevolg dat er een vicieuze cirkel ontstaat die de depressieve klachten versterkt. Om ouders en opvoeders hierin te helpen biedt Groei door Ervaring een helpende toerusting. Het doel van deze groepsontmoeting is aan de ene kant om ouders meer inzicht te geven in de problematiek van hun kind. Aan de andere kant is deze groep bedoeld om onderlinge verhoudingen binnen het gezin te verbeteren. Door handvatten te geven kunnen ouders leren beter met hun kinderen te communiceren zodat er minder kritiek, agressie, en spanning ontstaat. Bovendien biedt de groep u de mogelijkheid om met andere ouders van depressieve jongeren ervaringen uit te wisselen.


Hoe ziet de groep eruit?

De groep is open voor vijf à acht ouders van pubers van 12 tot en met 16 jaar oud. Er zijn in totaal zes sessies van ruim twee uur met de hele groep, en twee individuele telefonische oudercontacten van 15 à 30 minuten. In februari van 2021 vindt de groep plaats op woensdagavond van 19.00 tot 21.15 uur in Reeuwijk. De start zal eind februari 2021 zijn. Aanmelden: bounz@groeidoorervaring.nl