Afbeelding
Foto:

SAM viert vrijwilligersdag creatief

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Jaarlijks organiseert SAM een vrijwilligersdag voor haar vrijwilligers. Normaliter op locatie, maar het zal niemand verbazen dat het dit jaar niet op de gewone manier kon. Daarom bedacht SAM dit jaar een creatief en coronaproof alternatief: een pakket met daarin alles voor een leuke avond thuis, inclusief alle ingrediënten voor een lekkere maaltijd en een leuke, maar pittige quiz met daarin veel vragen over Bodegraven-Reeuwijk.

SAM telt 451 vrijwilligers, die zich inzetten op allerlei verschillende fronten: als (auto)maatje, taalcoach of als vrijwilliger binnen een Huis van Alles, het Huisbezoekproject of het mantelzorg platform. Om waardering te laten blijken voor al het werk dat zij met zijn allen verrichten is jaren geleden de vrijwilligersdag in het leven geroepen.

Dit jaar resulteerde de vrijwilligersdag in vele vrijwilligers die de keuken in doken, met familie of het maximum van één gast. Zij maakten met de ingrediënten uit het pakket een heerlijke groentesoep en bogen zich in de avond over een boekje vol quizvragen. Digitale vaardigheden waren hiervoor niet nodig. Toch besloten een aantal vrijwilligers digitaal de verbinding met elkaar aan te gaan.

SAM kijkt terug op een geslaagde vrijwilligersdag en hoopt in 2022 iedereen weer persoonlijk te ontvangen en in de watten te kunnen leggen.

Afbeelding