Afbeelding
Foto:

ReeuwijkKlassiek kijkt vooruit

REEUWIJK - Verheugt u zich ook zo op de zomer als u weer een concert kunt bezoeken? Ook wanneer nog niet iedereen gevaccineerd is, kunt u in de openlucht en op 1,5 meter geheel coronaproof op het terras van restaurant ’t Vaantje van kamermuziekconcerten genieten.

Eind september gaat het kamermuziekseizoen 2021/2022 van ReeuwijkKlassiek in De Brug van start. Pianiste Marietta Petkova opent het seizoen. Marietta komt oorspronkelijk uit Bulgarije. Zij is opgeleid in haar geboorteland en vervolgt haar studie aan de Musikhochschule in Wenen. In 1990 arriveert zij in Nederland en studeert aan het Conservatorium in Amsterdam bij de beroemde pianopedagoog Jan Wijn.

Marietta Petkova treedt vaak op. Van zaaltjes in het hoge Noorden tot in de verre uithoeken van Zeeland en Limburg. Maar ook in het Amsterdamse Concertgebouw en de Rotterdamse Doelen. Meestal geeft zij soloconcerten. Met haar landgenoot violist Vesko Eschkenazy, concertmeester van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, vormt zij een pianoduo. Vesko behoort tot een van de beste violisten van Nederland. Twee weken geleden was hij nog te gast bij het tv-programma Podium Witteman.

Marietta Petkova speelt In Reeuwijk op een Steinway vleugel. Voor ReeuwijkKlassiek is het de eerste keer dat een pianist op een Steinway speelt omdat de huur tot nu toe niet te betalen was. Omdat de huurprijs kortgeleden is verlaagd en de donateurs van ReeuwijkKlassiek een steentje bijdragen, kunnen wij nu ook in Reeuwijk van het prachtige Steinway geluid genieten.