Afbeelding
Foto:

Bodegraver behaalt brons bij SciFi/Fantasy wedstrijd

BODEGRAVEN - De Bodegraafse auteur Ronald van Assen heeft de derde plaats behaald bij de door Godijn Publishing georganiseerde SciFi/Fantasy schrijfwedstrijdNevelkinderen. In totaal stuurde hij twee verhalen in. Beide inzendingen werden door de jury uit de meer dan honderd ingestuurde verhalen geselecteerd voor de longlist.


De 25 beste verhalen zijn gepubliceerd in de gelijknamige bundel Nevelkinderen. Zijn eerste inzending, een fantasy verhaal genaamd Zwarte mist bereikte uiteindelijk de 30e plaats en viel daarmee buiten de bundel. Met zijn tweede inzending, een SciFi verhaal met als titel Gevangen in de tijd gooide hij hoge ogen. Volgens een van de juryleden was het goed en invoelbaar geschreven en is de situatie van de hoofdpersonen goed bedacht en beklemmend verbeeld. Een tweede jurylid zei: "Dit verhaal scoort op alle onderdelen een ruime voldoende. Een origineel SciFi verhaal. Verrassend en het laat je niet meer los. De auteur heeft een hele fijne schrijfstijl."


De tweede prijs ging naar Daniel Warmoeskerken terwijl Krista Noor er met het goud en de bijbehorende award vandoor ging. De verhalenbundel Nevelkinderen is als paperback of E-book te koop in elke (online) boekhandel.