Afbeelding
Foto:

Samen de lente tegemoet!


BODEGRAVEN-REEUWIJK - 20 maart begint de lente. Buiten zien we al een voorbode van betere tijden. Hier en daar schieten de krokussen de grond uit en de vogels beginnen weer te fluiten. Tijd voor een ommetje, een blokje lopen of een lange wandeling.

Misschien wil je al een tijdje naar buiten en komt het er niet van. Wellicht wil je vrijwilligerswerk doen, maar hebt je geen tijd voor langdurige verplichtingen. Het kan ook zijn dat je zelf wandelt maar het in je eentje toch wat ongezellig vindt. Schrijf je dan in als wandelmaatje en wandel met elkaar de lente tegemoet!

De Buurtsportcoaches, Rotary Reeuwijk & Samen voor Elkaar helpen een handje bij het vinden van een wandelmaatje. Op de website van SenW (www.senw-br.nl/wandelmaatje) kan je je inschrijven als je op zoek bent naar óf als je je wilt aanmelden als wandelmaatje met betrekking tot de gehele gemeente. Laat je gegevens achter en de Buurtsportcoaches nemen contact met je op voor het maken van een geschikte koppeling.

Pilot in Reeuwijk

In Reeuwijk starten de Rotary en Samen voor Elkaar met een pilot waarbij Reeuwijkers met elkaar kunnen gaan wandelen. Er is voor elk wat wils. Er zijn meerdere routes beschikbaar die allemaal beginnen bij Délifrance. Zij zorgen voor een eerste wandelafspraak. Bevalt het? Dan kun je samen opnieuw afspreken. Liever nog een keer met een andere Reeuwijker lopen? Laat het de Rotary en Samen voor Elkaar weten, dan regelen ze een nieuwe afspraak. Wandelen gaat natuurlijk coronaproof, een mondkapje is niet nodig maar 1,5 meter afstand houden wel.

Meedoen? Het is heel eenvoudig. Stuur een e-mail naar reeuwijkwandelt@gmail.com met je naam en telefoonnummer of vul onderstaand strookje in en doe het in de klaarstaande bussen bij Butterfly, Délifrance of Blooms. Er wordt dan telefonisch contact met je opgenomen. Voor de eerste 50 wandelmaatjes staat er een gratis koffie of thee klaar bij de Délifrance.

Als je geen wandelmaatje zoekt maar wel vaker naar buiten wilt, kun je de gratis Ommetje app downloaden. Voer de code CDHBE in en wandel mee met 'Ommetje ReBo'. Dan kun je niet alleen zelf bijhouden hoeveel ommetjes je al hebt gelopen maar ook hoeveel ommetjes andere inwoners van onze gemeente hebben gelopen.