Afbeelding
Foto:

Heerlijke eerste speeldag tijdens HCRB Wereldtoernooi

REEUWIJK - Na een uitgebreide onderlinge competitie bij Hockeyclub Reeuwijk Bodegraven (HCRB) wilden het bestuur en de spelers, gezien de verlenging van de coronamaatregelen, iets anders. Daarop is een meerdaags ‘wereldtoernooi' georganiseerd.

Dit wereldtoernooi is een onderlinge jeugdcompetitie waarbij uit de diverse jeugdteams landenteams zijn samengesteld voor het spelen van wedstrijdjes 7-tegen-7 op een half veld. De teams werden samengesteld uit de verschillende leeftijdscategorieën, jongens en meisjes door elkaar. Elk team heeft een naam gekregen van een land. De verschillende landen spelen een competitie op hun ‘continent'. Binnen het continent zijn poules gemaakt. De poulewinnaars spelen straks tegen de andere poulewinnaars. Vanuit de A- en B-jeugd zijn teams samengesteld uit Europa, de C- en D-jeugdteams bestaan uit landen in Azië, en de E8, E6 en F-teams spelen een Zuid-Amerikaanse competitie.

Het toernooi wordt op vier zaterdagen gespeeld: 6, 13, 20 en 27 maart. Afgelopen zaterdag was de eerste toernooidag. De deelnemers hadden ondanks de wat koude wind een heerlijke speeldag. De velden waren de hele dag druk bezet. De wedstrijden begonnen al om 9.30 uur en gingen door tot 18.00 uur. Alle deelnemers zijn erg enthousiast over dit nieuwe concept en kunnen op een speciale website de standen in de gaten houden.

Afbeelding
Afbeelding