Afbeelding
Foto: Marijke Groot

Bodegraven-Reeuwijk laat zijn stem horen door mondkapje heen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Drie dagen om te stemmen, andere stembureaus, hygiënemaatregelen en elke kiezer een eigen rood potlood: de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn deze keer anders dan normaal. De afgelopen dagen hebben al flink wat 70+’ers uit Bodegraven-Reeuwijk hun stem kenbaar gemaakt door middel van briefstemmen.

Het is de eerste keer dat er op grote schaal met briefstemmen gewerkt wordt. Ongeveer tweeduizend van de vijfduizend 70+’ers uit Bodegraven-Reeuwijk hebben per briefstem gestemd. Vrijwilligers zijn afgelopen maandag en dinsdag al begonnen met het vooropenen van de briefstemmen in de briefstembureaus in het Evertshuis en de stempassen zijn gecontroleerd op geldigheid. Vanochtend is begonnen met het tellen van de briefstembiljetten.


Maandag en dinsdag open

Ook op andere plekken in de gemeente waren, in tegenstelling tot voorgaande verkiezingen, al op maandag en dinsdag zes stembureaus geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur. Deze stembureaus waren vooral bedoeld voor mensen die in de risicogroep voor het coronavirus vallen.


Woensdag stemmen

Gaat u vandaag nog stemmen, houdt u dan rekening met de coronamaatregelen die zijn getroffen op het stembureau. De wachtrij is veelal buiten, u en de stembureauleden dragen een mondkapje, u desinfecteert uw handen en u houdt te allen tijde anderhalve meter afstand. De stembureauleden zien hierop toe en helpen u er graag mee. Fijn om te weten: het stembureau wordt goed gelucht en regelmatig gedesinfecteerd. U dient na het stemmen het rode potlood mee naar huis te nemen.


Woensdag nog briefstemmen?

Bent u 70 jaar of ouder en wilt u nog via briefstemmen uw stem uitbrengen? Zorg dan dat uw envelop met getekende stempas en stembiljet woensdag 17 maart vóór 21.00 uur bij het Evertshuis of op een ander stembureau in de gemeente is afgegeven.

Beeld: Marijke Groot