Patrick is dankbaar en verrast door alle hartverwarmende reacties.
Patrick is dankbaar en verrast door alle hartverwarmende reacties. Foto:

Patrick gaat voor plan B

BODEGRAVEN - Het is het plan B van Patrick Bouwer, eigenaar van HIITcenter Bodegraven: donaties vragen. Door de gevreesde coronamaatregelen wordt de bodem van de emmer zichtbaar. Zijn sportschool is al maanden dicht. "Ik ben toen met aanmoediging van anderen uit mijn comfortzone gestapt en heb deze doneeractie opgezet."


"De bodem van de emmer wordt zo langzamerhand zichtbaarder en zichtbaarder. Mijn privégeld, mijn vakantiegeld en het beetje spaargeld dat ik had als pensioenopbouw zit inmiddels in de zaak. Dat geeft niet, de zaak ben ik, en ik wil er voor jullie zijn. Dat is mijn keuze," vertelt Patrick. Zijn positiviteit en enthousiasme voor zijn sportschool en leden blijft onmiskenbaar groot. Daarom vraagt hij om een donatie om hem te helpen zijn hoofd boven water te houden. Dat kan via www.geef.nl/nl/actie/steun-de-sportschool.


Patrick vindt alle reacties hartverwarmend: "De donaties die al gedaan zijn hebben echt onwijs geholpen, dank daarvoor! Twee keer doneren verwacht ik echt helemaal van niemand. Heb je al eens een tikkie gehad, onwijs bedankt!" Iedere donateur krijgt, wanneer hij of zij zijn gegevens achterlaat, een persoonlijk bericht als dank. "Ik vind dat heel belangrijk. Zij doen dit toch maar voor mij, dat voelt zo bijzonder!"


Vorig jaar heeft Patrick allerlei materialen aangeschaft om zijn leden veilig binnen te laten sporten. "Als je daarna hoort dat je dicht moet en dit nu al maanden duurt, is dat zuur. Maar wij zetten onze schouders eronder, want ik wil er zijn voor onze leden. Daarnaast is het zó belangrijk dat iedereen blijft sporten, ook al moet het nu buiten. Het maakt niet uit of dat bij mij is of bij een andere sportschool. We herpakken en gaan door!"