Afbeelding
Foto:

Drive Koe Oostdam groot succes

BODEGRAVEN - Afgelopen weekend vond de Drive Koe plaats op de boerderij van familie Oostdam. In totaal bezochten ruim 140 auto’s de tour. Tijdens deze rondleiding maakten de bezoekers kennis met het boerenleven.

Yvonne Oostdam: “De reacties van de bezoekers waren ontzettend positief. In deze tijden werd dit ‘uitje’ als erg leuk ervaren. Kinderen en zelfs ouders keken hun ogen uit in de stallen. Ondanks dat niemand de auto uit mocht, kwam je toch heel dicht langs de koeien. Sommige kinderen hebben de koeien zelfs een aai over de bol gegeven.”

Jorden en Yvonne hadden van te voren een leuke quiz samengesteld met allerlei vragen over de boerderij. Tijdens de autorit konden de bezoekers, onder het genot van een kopje koffie van de TukTuk-fabriek, de antwoorden invullen op vragen als ‘Hoeveel magen heeft de koe?' en 'Wat staat er op het oormerk van de koe?'. Van alle goed ingevulde quizzen zijn de uiteindelijke winnaars gekozen: Sepp en Puck de Heij. Zij winnen een leuk paaspakket van Jumbo Langerak. Aan het einde van de tour konden de bezoekers nog een heerlijk ijsje kopen van de Zoete Inval.


Live bevalling

“Geen dag op de boerderij is hetzelfde en er gebeurt altijd wel wat,” aldus Jorden Oostdam. “Op zaterdagmiddag heeft een aantal bezoekers zelfs een live bevalling meegemaakt. Dit is natuurlijk helemaal geweldig om te zien tijdens de rit!”


Naam van het kalfje

Een andere activiteit tijdens de Drive Koe was het bedenken van de naam voor een pasgeboren kalfje. Van de 140 inzendingen heeft de familie gekozen voor de naam Jenn. Deze naam is bedacht door Mania Boot-Voordouw. Yvonne: “De uitleg van de naam sprak ons meteen aan. De vier letters staan namelijk voor onze kinderen: Jeroen, Erwin, Niels en Nicole. Dit vonden we zo origineel bedacht!"

De Drive Koe was een samenwerking met Jumbo Langerak. Cheyenne Humme-Berkvens (medewerker Jumbo Langerak): “Wij vonden het ontzettend leuk om deel te nemen aan dit initiatief, juist omdat de melk ook bij ons te koop is."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding