Shannen en Has van der Poel aan het trainen onder de luifel van de huisartsenpost in Reeuwijk.
Shannen en Has van der Poel aan het trainen onder de luifel van de huisartsenpost in Reeuwijk. Foto: Stefanie Peters

Niet knock-out door corona

REEUWIJK - Sporten in coronatijd is niet voor iedereen mogelijk en soms moet je creatief zijn. Dat geldt ook voor dochter Shannen (23 jaar) en vader Has van der Poel. Zij trainen onder de luifel bij de Huisartsenpost in Reeuwijk-Brug. Het levert een bijzonder schouwspel op voor de overburen (de senioren van de Reehorst), maar ook voor wandelaars die hun rondje lopen. De buurthonden hebben inmiddels ontdekt dat voor een aai over de rug altijd tijd is, dus die komen graag even buurten.

Zo’n luifel is natuurlijk heel anders dan de sportschool, maar er wordt net zo hard getraind. Shannen: “Door corona is onze Kemposchool Shaolin Kempo Kai in Gouda dicht en kan ik niet meer trainen op locatie. Ik train daarom twee keer in de week met mijn vader bij de huisartsenpost. We staan hier droog en het is verlicht, maar het is anders dan voorheen. Ik mis het sociale contact met onze leerlingen en met de mensen die ik wekelijks zag bij mijn eigen trainingen.”


Shannen beoefent Kempo en MMA (Mixed Martial Arts), een vechtsport waarbij verschillende vechtsporten worden gecombineerd zoals Braziliaanse Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen. Vader Has beoefent ook Kempo en MMA, en niet onverdienstelijk. Ze hebben beiden de wereldtitel in de wacht gesleept - Shannen zelfs twee keer - en ook het Nederlands Kampioenschap heeft hen de nodige titels opgeleverd. Vader en dochter zijn dagelijks met hun sport bezig, maar wel coronaproof.


Lees verder op pagina 5.

Shannen en Has van der Poel aan het trainen onder de luifel van de huisartsenpost in Reeuwijk.
Shannen en Has van der Poel aan het trainen onder de luifel van de huisartsenpost in Reeuwijk.
Shannen en Has van der Poel onder de luifel van de huisartsenpost in Reeuwijk.