Afbeelding
Foto:

In memoriam Piet van Kersbergen

Piet van Kersbergen is na een heel kort ziekbed overleden op 30 maart op 76-jarige leeftijd. Piet is meer dan dertig jaar actief geweest binnen Hockeyclub Reeuwijk en daarna in de fusievereniging HCRB. Naast supporter van zijn kinderen en kleinkinderen was hij coach en jarenlang het financiële hart van de vereniging. De laatste jaren deed hij nog steeds de financiële administratie van de club. In 2007 werd Piet benoemd tot erelid.

Dat Piet een financieel expert was, werd door meerdere organisaties ervaren. Hij was onder andere financieel adviseur voor ReeuwijkKlassiek, stichting SECAIM en voor stichting Op Gelijke Voet. Verder was Piet jarenlang bestuurslid van de Goudse muziekschool en voorzitter van het bestuur van de katholieke scholen in Reeuwijk. Piet was een actieve roeier bij de Roei- en Zeilvereniging Gouda. Hij nam bij deze club ook zitting in diverse lustrumcommissies. Als vrijwilliger was hij de laatste jaren te vinden achter de kassa bij het zwembad De Fuut en voor en achter de bar in het Verpleeghuis Savelberg in Gouda.

Klaarstaan voor anderen was altijd zijn devies. Dat geldt zelfs nog na zijn overlijden. Hij gaf altijd aan bij begrafenissen geen waarde te hechten aan bloemen en rouwstukken. Het geld kon beter worden besteed. Hij noemde als goed doel de Hartstichting. Iedereen kan doneren voor meer onderzoek: acties.voordehart
stichting.nl/actie/piet-van-kersbergen.






, Erelid Hockeyclub Reeuwijk Bodegraven.

Ons bereikte het onverwachte en zeer droevige bericht dat Piet van Kersbergen, na een heel kort ziekbed, op 30 maart op 76 jarige leeftijd is overleden.

Piet is meer dan 30 jaar actief geweest binnen Hockeyclub Reeuwijk en daarna in de fusievereniging HCRB.

Naast supporter van zijn kinderen en kleinkinderen was hij coach en jarenlang het financiële hart van de vereniging. De laatste jaren deed hij nog steeds de financiële administratie van de club. Met zijn tomeloze inzet, deskundigheid en gedrevenheid heeft hij veel voor de hockeyclub betekend. In 2007 werd Piet benoemd tot erelid.

Dat Piet een financieel expert was werd door meerdere organisaties ervaren. Hij was onder andere financieel adviseur voor Reeuwijk Klassiek (voorheen Recum), de stichting SECAIM voor kabeltelevisie en internet in Midden Holland en voor de Reeuwijkse Stichting Op Gelijke Voet die zich richt op de hulp aan kinderen met beperkingen van orthopedische aard in Congo en Rwanda.

Verder was hij jarenlang bestuurslid van de Goudse muziekschool en voorzitter van het bestuur van de katholieke scholen in Reeuwijk. Piet was een actieve roeier bij de Roei- en Zeilvereniging Gouda en genoot bekendheid als de groot-spreekstalmeester tijdens de Goudse Mijl. Hij nam zitting in diverse lustrumcommissies van de Roei en Zeil.

Als vrijwilliger was hij de laatste jaren te vinden achter de kassa bij het zwembad De Fuut en voor en achter de bar in het Verpleeghuis Savelberg in Gouda.

Klaar staan voor anderen was altijd zijn devies. Dat geldt zelfs nog na zijn overlijden. Hij gaf altijd aan bij begrafenissen geen waarde te hechten aan bloemen en rouwstukken. Het geld kon beter worden besteed. Hij noemde als goed doel de Hartstichting. Iedereen kan doneren voor meer onderzoek.
Bekijk: https://acties.voordehartstichting.nl/actie/piet-van-kersbergen

Wij moeten afscheid nemen van een aimabel en warm persoon die met zijn humor en inzet een bijzondere plek innam in de Reeuwijkse gemeenschap.

De afscheidsdienst vindt op 9 april in besloten kring in Gouda plaats.