Afbeelding
Foto:

Leendert Spijker Gast uit de Streek bij BR6

BODEGRAVEN – Niet te vroeg opstaan, rustig ontbijten en krantje lezen; daar genieten Leendert Spijker en zijn vrouw Nine nog dagelijks van. Dit ochtendritueel kunnen ze zich veroorloven, nadat zij in 2013 na ruim 40 jaar stopten met hun bekende jeanszaak in Bodegraven.

Leendert werd geboren in 1947 in Hazerswoude in een ondernemersgezin met 6 kinderen. Als hij 8 jaar is, verhuist het gezin naar Bodegraven, waar zijn ouders twee winkels in de Brugstraat exploiteren. Hij werkt voor een groot warenhuis in Düsseldorf, waar hij spijkerbroeken verkoopt. Maar na een jaar pakt hij zijn kans. Samen met zijn vrouw opent hij een jeanszaak in de Brugstraat in een voormalige winkel van zijn vader, 't Lieverdje.

Na met de zaak te zijn gestopt, krijgt het echtpaar meer tijd voor 'leuke dingen', zoals zijn hobby de lokale geschiedenis. Hij neemt het initiatief, met enige financiële steun van de gemeente, tot oprichting van de stichting Historische Kring Bodegraven.


Sex & Drugs & Rock & Roll

In het BR6 radioprogramma 'Gast uit de Streek' vertelt Leendert rustig en vrijpostig alles over de Historische Kring en over zichzelf, het ontstaan van de Rijnkadehaven, het burgerinitiatief 'Hart in Bodegraven' en het 'Groene Harthuys'. Ook verklapt hij een geheim met het vriendelijke verzoek aan de luisteraars dit niet verder te vertellen.

Dit alles te beluisteren in het BR6 radioprogramma 'Gast uit de Streek' van maandag 19 april om 20.00 uur, met herhalingen op dinsdag 20 april om 22.00 uur en zondag 25 april om 19.00 uur.