Afbeelding
Foto:

Oplossen

Als raadsleden hebben wij nogal de neiging om snel te zeggen 'hoe' iets gedaan moet worden, terwijl het onze rol is om aan te geven 'wat' er moet gebeuren en welke randvoorwaarden we daaraan stellen.


Bij wijze van uitzondering ga ik het deze keer toch eens over het 'hoe' hebben. Dat komt omdat ik mij de afgelopen maand bij veel vergaderonderwerpen telkens afvroeg: “En hoe deden we dat dan vroeger?” Daarmee ga ik niet zeggen dat alles uit het verleden kopieerbaar is naar het heden. Maar er zijn van die oplossingen, die hun kracht behouden.


In onze Omgevingsvisie Bodegraven-Reeuwijk zeggen we dat het belangrijk is dat onze inwoners veel buiten bewegen in een groene en gezonde omgeving. En het coronavirus heeft ons vervolgens geleerd dat het heel prettig is als je dicht bij huis je vertier kunt zoeken.


Ook willen we meer aandacht voor de eenzame senior. Vereniging Bouwlust heeft ons kortgeleden al laten weten dat zij daarvoor iets kunnen bieden.


En als het over het inburgeren van nieuwe Nederlanders gaat, dan stel ik me voor dat het soepeler gaat als je op een spontane manier contact legt rond een courgette dan bij een loket.


U hebt het al geraden; we gaan naar mijn idee een herwaardering krijgen van de...















volkstuin!





Gerrit Weerheim

Gemeenteraadslid SGP Bodegraven-Reeuwijk