Afbeelding
Foto:

Online ontmoeting met Maria Genova

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Woensdag 19 mei organiseert de bibliotheek een online schrijversavond met de bekende schrijfster en onderzoeksjournaliste Maria Genova. Maria - bekend van het o.a. het boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ en het jeugdboek “What the h@ck' - neemt jou tijdens deze avond mee in de schimmige wereld van privacy, identiteitsfraude en cybercrime.

Tijdens deze lezing vertelt Maria over de nieuwste trucs van cybercriminelen en geeft zij tips en trucs hoe dit simpel op te lossen is. Hoe onthoud je bijvoorbeeld tientallen verschillende wachtwoorden en waarom mag je niet hetzelfde wachtwoord voor verschillende websites gebruiken? Trap je in een vals Whatsapp bericht of in een LinkedInverzoek van een hacker? Hoe herken je de betere phishingmails? Kan een wifi-deurbel of een beveiligingscamera toegang geven tot alle vertrouwelijke informatie op je laptop? Hoe herken je een kwaadaardige app?

Maria neemt je ook kort mee naar de digitale toekomst, waar cybercrime explosief groeit en steeds meer schendingen van onze privacy plaatsvinden. Wil jij erbij zijn? De meeting is gratis en aanmelden kan via www.bibliotheekdegroenevenen.nl.