Afbeelding
Foto:

Wil jij een wandelmaatje zijn?

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Ben je op zoek naar een maatje om mee te wandelen of wil jij graag iemand zijn/haar wandelmaatje zijn? Meld je dan aan als wandelmaatje! Het hebben van een wandelmaatje kan onder andere helpen bij het zetten van de (eerste) stap om de veters te strikken en buiten in beweging te komen. Ook kan het gezelschap bieden in een tijd waarin we elkaar minder zien en spreken. Socialiseren en wandelen terwijl de maatregelen worden gewaarborgd.

De Buurtsportcoaches van Sport en Welzijn (SenW) krijgen regelmatig te horen dat er behoefte is aan een maatje om een rondje mee te lopen. Dit is een goed teken, want wandelen werkt nou eenmaal mee aan een positieve gezondheid. Ofwel; lekker in je vel zitten. Naast dat samen wandelen gezellig is, werk je direct ook aan je conditie, je helpt je botten versterken, je houdt je kraakbeen stevig en het kan zorgen voor ontspanning.

De combinatie van de positieve effecten van wandelen en de behoefte aan iemand om mee te wandelen hebben geleid tot een nieuw project, namelijk: Wandelmaatje. Op de website van SenW kan je je aanmelden als wandelmaatje. Na aanmelding neemt één van de Buurtsportcoaches contact op voor het vastleggen van wensen en behoeften. Samen wandelen is vaak leuker dan alleen. De Buurtsportcoaches brengen je in contact met iemand die ook op zoek is naar een wandelmaatje en dan kan de wandeling beginnen. Aanmelden kan via www.senw-br.nl/

wandelmaatje.