Afbeelding
Foto:

FIFA-skillgames WDS groot succes


DRIEBRUGGEN - Op 20 & 27 maart en 3 april werden de WDS FIFA-skillgames georganiseerd. Op de drie zaterdagen werden er in totaal 10 skillgames uitgevoerd om te kijken welk jeugdteam de beste voetbalskills had.

De competitie bestond uit vier teams: JO-13, JO-15, JO-16 en JO-19. Hoe hoger je in het eindklassement stond, hoe eerder je één van de vier teamprijzen kon uitkiezen, zo bleef het strijden tot de laatste skillgame! Het initiatief kwam vanuit het bestuur, omdat zij merkte dat er een terugloop ontstond op de zaterdagtrainingen. Steeds meer jeugdleden moesten door de coronatijd een andere invulling gaan geven aan hun zaterdag, iets wat sommigen verrassend genoeg wel bleken te waarderen. "Bij WDS vinden wij nog altijd dat je de voetbalzaterdag niet zou willen missen," vertelt één van de bestuursleden, "en daarom is er gekeken naar een concept om de junioren weer in te laten zien dat dit inderdaad het geval is. Om het aantal spelers te doen stijgen, kreeg ieder team ook een aantal punten voor aanwezigheid."

JO-16 eindigde fier aan kop, opgevolgd door een mooie tweede plek voor JO-13. JO-15 pakte de derde plek en het oudste juniorenteam JO-19 eindigde onderaan het eindklassement.

Afbeelding
Afbeelding