Afbeelding
Foto:

Online minifestival met lokale DJ's

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Op 5 mei is het 76 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en de Tweede Wereldoorlog tot een einde kwam. Helaas is het door corona opnieuw niet mogelijk om daar uiting aan te geven met allerlei festiviteiten buiten de deur. Toch wil EditieGroeneHart.nl deze dag niet zomaar voorbij laten gaan en organiseert daarom alweer het tweede Livestream Bevrijdingsfestival voor in jouw huiskamer, slaapkamer, zolderkamer of waar dan ook. DJ Jackin Jeff en DJ Femina Ignis gaan tijdens dit online minifestival via de Facebookpagina van EditieGroeneHart.nl aan de slag om je vanaf 's avonds 20.00 uur te verrassen met heerlijke muziek.






Jackin Jeff

Jeffrey James Bontan komt uit Nieuwerbrug en treedt op onder de naam DJ Jackin Jeff. De muziek die Jeffrey draait en produceert is techno, progressive techno, soulfull house, balearic house, tech house en deep progressive. Hij was de eerste DJ die house en techno in Alphen draaide en naar het Groene Hart bracht. Ook was hij de eerste DJ die in die begintijd samen met vrienden in Woerden en omstreken ‘Acidhouse’ feesten organiseerde. Jeffrey heeft met zijn draaikunsten al op veel mooie podia gedraaid zoals Paradiso VIPClub, Techno aan den Rijn in Alphen en was hij lid van clubs zoals de RoXY en de Mazzo (allebei Amsterdam. Ook heeft hij gedraaid met Jeff Mills, nog steeds een hele grote naam in de internationale DJ-wereld. Jeffrey is resident DJ met zijn eigen programma ‘Chronicles of Antares’bij het radiostation Housebeats.FM. Het meest herkenbare aan de muziek van Jeffrey zijn de diepe, rauwe, zware herhalende bassen en de stevige Kick, soms gepaard met mysterieuze songs en/of samples erin, een soort van Duitse Underground stijl. En heel soms een Detroit stijl met strings, (midden)synth effecten/geluiden.


Femina Ignis

Dit is de stagenaam van Stefanie Peters uit Reeuwijk-Brug. Femina Ignis betekent ‘vuurvrouw’ en dat past helemaal bij haar. Stefanie draait Techno, Progressive Techno en Funkytechno. Haar mixes zijn verrassend, dynamisch en energiek. De liefde voor DJ-ing is ontstaan toen zij veelvuldig naar feestjes en festivals ging. Zij kwam vaak backstage, bijvoorbeeld als stagiair bij Ted Langenbach. Daardoor kon zij ook letterlijk meekijken met de draaikunsten van dj's. Maar het duurde tot 2018 voordat zij een DJ-cursus heeft gevolgd. Inmiddels heeft ze al veel toffe dingen meegemaakt door het DJ’ing, zoals het draaien bij horeca in Gouda, tijdens een boottrip en bij Burning Man Nederland. Daarnaast heeft zij een radioprogramma bij BR6 en schrijft zij voor Kijk op Bodegraven-Reeuwijk.

Ondanks alle maatregelen gaat Bevrijdingsdag opnieuw een unieke lokale ervaring worden met twee fantastische DJ´s die elkaar optimaal aanvullen. Een online minifestival, maar van formaat via de Facebookpagina van EditieGroeneHart.nl (vanaf 20.00 uur 's avonds).

Afbeelding