BOUNZ café: Wonen in een samengesteld gezin

REEUWIJK - Op 17 mei organiseert Groei door Ervaring het BOUNZ opvoeder/ouder café met het thema 'Wonen in een samengesteld gezin'.



Van een samengesteld gezin een succes maken, vergt flink wat inspanning en tijd. Alles komt samen; nieuwe geliefden, exen en (stief)kinderen tot diverse opvoedstijlen, gezinsculturen en verwachtingen. Dat er botsingen zijn, is onvermijdelijk. Samen delen, denken en uitwisselen rondom vijf tips.


BOUNZ is voor kinderen en jongeren en ouders/opvoeders te ondersteunen en te verbinden. Elke derde maandag van de maand vindt gratis een online sessie plaats van 19.45 tot 21.00 uur. De eerstvolgende is dus op 17 mei. Aanmelden kan via: bounz@groeidoorervaring.nl.





< niet plaatsen>
Komende thema’s 2021
21 juni – Positief opvoeden – wat is dat en hoe kun je daarin groeien
19 juli – vakantie tips
Aug – GEEN BOUNZ ivm Vakantie

Meer informatie: https://groeidoorervaring.nl/nieuws/


Spreek duidelijk af wie de hoofd-opvoeder is en wie mee-opvoeder.Hoe wil je omgaan met het verschil tussen je eigen kinderen en de stiefkinderen.Overleg hoe het contact met andere ouder (de ex) moet zijn. Ook als er ruzie is tussen de gescheiden ouders. Kijk daarom hoe je een ernstig verstoorde relatie met je ex kunt verbeteren, desnoods met hulp. Dat is bevorderlijk voor je nieuwe relatie en je nieuwe gezin.”Wees duidelijk in hoe je verjaardagen, vakanties en feestdagen wilt vieren en welke gezinsrituelen je belangrijk vindt.Blijf altijd communiceren en blijf zoeken naar mildheid naar anderen maar ook naar jezelf. Ergernis mag best, maar ruzie is echt schadelijk. Zonder ruzie zijn kinderen in alle gevallen veel beter af.”