Afbeelding
Foto:

Viva la vida tour een grandioos succes

REEUWIJK - Afgelopen zondag om precies 16.30 uur finishte de ploeg van de Viva la Vida Tour de route die zij voor het KWF en Stichting Matchis fietste. Dit deden de wielrenners in het bijzijn van circa vijftig supporters aan de Doggersbanklaan. Initiatiefneemster Esther Wierks vertelt over het grote succes van de tocht.

Esther: “Het was grandioos, met alleen maar hoogtepunten. Het begon al met de start, bij het station in Maastricht. Een aantal vrienden en familieleden was daar speciaal naartoe gekomen om ons uit te zwaaien en een hart onder de riem te steken, dat was zo bijzonder.”


Een volgend hoogtepunt was de Zeven Heuvelenweg bij Nijmegen, bekend van de Nijmeegse Vierdaagse, ook op de fiets een pittige etappe. Het weer zat niet tegen, hoewel de nachten wel koud waren om te kamperen. Gedurende de uren dat gefietst werd, tussen 10.00 en 16.00 uur, viel af en toe een buitje, maar dat was niet bijzonder hinderlijk. “De sfeer binnen de groep was geweldig. Ik vond het mooi om die saamhorigheid te ervaren. We waren echt een team.”


Ook de finish was fantastisch. Vanaf Haastrecht fietste de groep gezamenlijk onder escorte van twee toeterende auto’s Reeuwijk binnen, waar de fietsers feestelijk werden opgewacht. Esther: “De opbrengst is hoger dan we hadden durven dromen. We hadden op 5000 euro in totaal gehoopt. Bij de finish stond de teller voor KWF op 13.000 euro en voor Stichting Matchis op 5000 euro! Wij willen allen die de Viva la Vida Tour hebben gesteund dan ook heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Echt super!”

Tekst en beeld: Loes Kamer