Image of joyful friends having fun on carousel outdoors
Image of joyful friends having fun on carousel outdoors Foto:

Laten we vieren dat we kunnen spelen!

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Woensdag 9 juni is het weer zover! De Nationale Buitenspeeldag 2021 gaat van start. Dit is dé middag waarop gevierd wordt dat (buiten)spelen zo belangrijk is. De Buurtsportcoaches roepen iedereen op te komen buitenspelen en dit te stimuleren.

De Nationale buitenspeeldag wordt georganiseerd door Jantje Beton en Nickelodeon. Aankomende periode besteden zij hier extra veel aandacht aan. Landelijk zorgen verschillende initiatieven voor vele activiteiten in het kader van buitenspelen.

Binnen Bodegraven-Reeuwijk zetten de Buurtsportcoaches van Sport en Welzijn (SenW) zich in voor deze nationale dag. Zij roepen iedereen op om woensdagmiddag 9 juni te gaan buitenspelen. Voor extra stimulatie zijn de Buurtsportcoaches in twee kernen te vinden, namelijk te Waarder en in Reeuwijk. Tussen 13.30 en 14.30 uur zullen zij met verschillend spelmateriaal aanwezig zijn in voetbalkooi de Berghoeve in Waarder. Vervolgens wordt dit verplaatst naar de speelweide Hooiweide in Reeuwijk van 15.00 tot 16.00 uur. Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Weet jij al dat je mee komt doen? Laat dit dan weten door je in te schrijven op de website van SenW (www.senw-br.nl/buitenspeeldag).

Ga je niet zelf buitenspelen maar wil je dit wel stimuleren? Dat kan! Op de website van Jantje Beton zijn verschillende creatieve spelideeën te vinden. De Poster-Walk is hier één van. Met het verspreiden van verschillende posters binnen de wijk, worden kinderen uitgedaagd de spellen/ opdrachten uit te voeren. De posters zijn te downloaden op de website van SenW en die van Jantje Beton.