Olympische Vakantiespelen rekent op groen licht

BODEGRAVEN - In 2020 gooide corona roet in het eten, maar dit jaar gaan de Vakantiespelen zo goed als zeker door, met hetzelfde thema: Olympische Spelen. "Wel beraden we ons op verschillende scenario’s," houdt algemeen coördinator Jur de Groot (23) namens de organisatie nog een slag om de arm.


Vanavond kunnen ouders hun kinderen online (www.vakantiespelen.nl/inschrijven) inschrijven voor het kinderfeest aan het einde van de zomervakantie (23-27 augustus). Dat vindt traditioneel plaats op het evenemententerrein aan de burgemeester Kremerweg. "Daar hebben we capaciteit voor maximaal 1200 kinderen. Gelukkig hoeven zij geen onderlinge afstand te houden,’’ klinkt Jur optimistisch.


Over de programmering en de inzet van vrijwilligers vindt geregeld afstemming plaats met de gemeente. "Die voorziet ons van waardevolle adviezen, onder andere over het halen en brengen van de kinderen," legt Jur uit. Er is nog geen vergunning aangevraagd. Dat kan ook niet, volgens gemeentelijk woordvoerder Robert Scholten: "Veel hangt af van de door het Rijk bepaalde coronamaatregelen op dat moment en de mogelijke versoepelingen."


Vooralsnog gaat de organisatie uit van het beproefde concept: spelletjes in de tent voor kinderen tot 8 jaar en huttenbouw mét dropping en een nacht slapen voor de 8- tot en met 12-jarigen.

Tekst: Ad van den Herik