Leer positief opvoeden

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Het BOUNZ online opvoedcafé op 21 juni staat dit keer in het teken van 'positief opvoeden'. Positief opvoeden is niet makkelijk en gaat niet vanzelf. Je moet leren waar je op moet letten en hoe je dit kunt volhouden. Gelukkig zijn er manieren die je hierbij kunnen helpen.

In het opvoedcafé ga je met elkaar in gesprek over de leeffase en ontwikkeling van je kinderen. Voor kinderen tussen de 0 en 2 jaar is het het allerbelangrijkste dat ze zich veilig hechten aan jou. Dit betekent veel knuffelen, je kind goed verzorgen en veel praten tegen je kind. Een kind van 2, 3 of 4 jaar oud ontwikkelt zich razendsnel. Ze leren praten, worden zindelijk en ze begrijpen steeds meer van de wereld om zich heen. Kinderen vanaf 5 jaar worden steeds zelfstandiger. Ze kunnen steeds beter voor zichzelf zorgen, zoals zichzelf aankleden, wassen en eten. Geef je kind de ruimte voor deze zelfstandigheid. Jongeren van 12 tot en met 16 jaar worden nog zelfstandiger. Ze gaan naar de middelbare school en worden ook emotioneel steeds zelfstandiger. Leeftijdsgenoten worden belangrijker en ze gaan op zoek naar hun eigen identiteit. Wie ben ik? En wat vind ik belangrijk?

Wil jij ook graag positief opvoeden en leren om je kind positief te benaderen? Sluit dan aan op 21 juni om 19.45 uur tijdens het online ouder-/opvoedercafé. Deze avond is kosteloos. Meld je aan via bounz@groeidoorervaring.nl.