Afbeelding
Foto:

De bridgekaarten worden weer getrokken

REEUWIJK - Bridgeclub Klein Slem gaat deze zomer weer inloop bridgesessies en bridgecursussen organiseren te Reeuwijk, in de Brug. Met ingang van donderdag 8 juli om 19.30 uur. De bridgesporters zijn zwaar getroffen door het coronavirus, spelen in competitieverband is eigenlijk sinds maart 2020 niet meer mogelijk geweest. Met name senioren bridgen veel, al of niet in competitieverband en waren dus door regelgeving verstoken van hun club-bridge momenten. Voor een goed verloop is het wel nodig, dat men zich vooraf meldt bij de wedstrijdleider Olof Boer, via tel. 06-13996809 of olof.boer@hccnet.nl.



<niet plaatsen?>

Bridgeclub Klein Slem gaat gelukkig, evenals vorige zomer acht inloop avonden voor bridgers organiseren! Voor haar eigen leden, maar voor alle bridgeliefhebbers, ook leden van bridge verenigingen in de regio. Aansluitend zal er in het komend bridge seizoen2021 / 2022 voor beginnende bridgers en aspirant bridgers een “stoom”cursus bridgen in 5 lessen met een vervolgcursus van 28 lessen zijn. De cursus heet “Leuk, Leuker, Bridge” en is geheel gericht op plezierig bridgen.

In het eerste gedeelte ligt de nadruk op de theorie van het bieden en spelen, Het 2e gedeelte is direct bieden en spelen in de praktijk. Door aansluiting te zoeken bij meer moderne opzet van de cursus (studie via internet) kan in principe iedere cursist aan het einde van de cursus fijn bridgen. In het begin wordt met assistentie van een coach gespeeld. In het 2e gedeelte wordt een competitie opgestart.

Als je niet weet wat bridge inhoudt, denk je eerder: Moeilijk, Moeilijker, Bridge! In plaats van “Leuk, Leuker, Bridge”. Dat verkeerde beeld is wel begrijpelijk. Men dacht vroeger dat de spelregels heel ingewikkelder zijn plus dat je super intelligent moet zijn. Onzin. Sommigen maken het moeilijk, andere heel makkelijk. Je kaart met een vaste partner, in je eigen stijl en in je eigen tempo met een vergelijk naar je tegenstanders. De spelregels zijn in het begin heel eenvoudig, maar je kunt ze, samen met je partner, ingewikkelder maken. Er zijn afspraken, die je moet kennen en begrijpen. Nog een misverstand is dat een bridger alle gespeelde kaarten moet onthouden. Ook niet waar, het is wel handig om van bepaalde kleuren de kaarten te weten al gespeeld zijn. Maar dit geldt zeker niet voor alle kaarten.        

Bridge is het slaan van een brug en wij doen dat (toepasselijk) in de Brug. In deze Coronatijd van 1,5 meter afstand kunnen we gebruik maken van een grote zaal waardoor gemakkelijk aan die eis wordt voldaan. Verder is de ventilatie uitstekend. Klein Slem is een gezelligheidsvereniging; er is een competitie met promotie en degradatie maar dat gaat op een gezellige manier, wij kennen geen “broodkaarters”.

In de hoop, dat dit artikel leidt tot veel bridgers in de donderdagavonden in de Brug. Voor         een goed verloop is het wel nodig, dat men zich vooraf meld bij de wedstrijdleider Olof Boer, zijn telefoonnummer is 0182-392040 of 06-13996809; zijn mail adres is Olof.Boer@Hccnet.nl.