Reeuwijkse kunstenaar exposeert

REEUWIJK/GOUDA - Vanaf heden is het eerst boek van Richard Westerhuis, ondernemer, kunstverzamelaar en kunstenaar een feit. Met de titel Unfolding Ambiguity is het een luxe en prachtige verzameling van tien verschillende series die Westerhuis de afgelopen 5 jaar heeft gemaakt. Met meer dan 250 foto's geeft het boek een mooi beeld van de kwaliteit en diversiteit van Richard als kunstfotograaf. In het boek zijn bijdrages te vinden van o.a. Ghislain Kieft en Wim van Sinderen.

Wat blijft over als het masker verdwijnt? Wie ben je echt, wanneer je je niet kunt verstoppen achter kleding of imago? Hoe ga je om met die ongemakkelijkheid? Dat onderzoekt fotograaf en kunstenaar Richard Westerhuis in zijn studio in het centrum van Gouda samen met zijn modellen. Door ze uit hun comfort zone te halen, te portretteren zonder bescherming van kleding of imago, blijft de kern over. Een moment van kwetsbaarheid, openheid en pure emoties, waarbij ze hun omgeving even vergeten.

Zijn werk is te zien van 19 juni tot 28 augustus in ARWE Gallery, Jeruzalemstraat 4 in Gouda.





< niet plaatsen >


Masker

Westerhuis heeft een fascinatie voor het menselijk lichaam. Ieder lichaam bestaat uit dezelfde onderdelen, maar toch is iedereen anders. De variatie is eindeloos. Zijn keuze voor naakt ligt voor hem voor de hand. Hij wil de mens fotograferen in al zijn kwetsbaarheid. Kleding leidt af, creƫert een imago, geeft de kans om je te verschuilen. Modellen staan bij Westerhuis niet breed glimlachend voor de camera. Hij wacht tot ze hun masker afdoen. Tot ze ontspannen en laten zien wie ze werkelijk zijn. In alle kwetsbaarheid en openheid. Zulke foto's ontstaan doorgaans niet zomaar. Zowel fotograaf en model moeten zich openstellen, zich overgeven aan het moment.

Unfolding Ambiguity, Richard Westerhuis (256 pagina's gebonden Hardcover met stofomslag) is te koop via uitgeverijkomma, ARWE Gallery, bol.com en de betere boekhandels

Werk is te zien van 19 juni tot 28 augustus in ARWE Gallery, Jeruzalemstraat 4 in Gouda