Afbeelding
Foto:

Stichting EditieGroeneHart.nl officieel van start

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Met het ondertekenen van de notariële oprichtingsakte en de aanvraag van de uitzendlicentie bij het Commissariaat voor de Media is Stichting Omroep BOP/EditieGroeneHart.nl officieel een feit. Voorlopig blijft de omroep gewoon werken onder de naam EditieGroeneHart.nl, maar BOP in de oprichtingsakte staat voor Bevlogen, Onafhankelijk en Professioneel. "We willen een omroep zijn gebouwd wordt door bevlogen vrijwilligers met een professionele inslag en vooral een omroep die van en voor alle inwoners van Bodegraven-Reeuwijk is," aldus een van de vrijwilligers.





Toen het initiatief half januari jl. van start ging, kon niemand voorspellen dat het resultaat zo snel zou komen. Nog geen zes maanden later is de omroep een begrip in Bodegraven-Reeuwijk en de regio, wordt gevonden en door inwoners gewaardeerd. Afgelopen week gingen zelfs een aantal artikelen en uitzendingen viraal en haalden samen een bereik boven de 150.000.Vanaf het begin heeft het team van EditieGroeneHart.nl het idee dat het anders kan. Overal in het dorp zijn er mensen, organisaties en ondernemingen die hun verhaal willen vertellen en die krijgen bij de omroep een duidelijk en sterk platform. Zichtbaar zijn en betrokken zijn bij elkaar. Afgewisseld met journalistiek ingestoken artikelen. Bovendien gaan de ontwikkelingen op het gebied van media razendsnel en de kersverse omroep richt zich dan ook vooral op nieuwe kanalen, zonder het ‘oude’ uit het oog te verliezen. Vrijwel niemand kijkt nog traditioneel naar televisie. Inwoners willen vooral graag via social media op de hoogte blijven. Vooral van lokale zaken.Het borrelt van ideeën. Desondanks gaat de omroep niet over een nacht ijs. Alles gebeurt weloverwogen en past binnen een zorgvuldig gekozen strategie. Daar staat P in BOP voor. Een Professioneel en deskundig team dat inmiddels uit ruim 20 vrijwilligers bestaat. ‘Toch is het belangrijkste’, volgens de oprichters, ‘dat het bij EditieGroeneHart.nl naast het nieuws gaat om persoonlijke ontwikkeling en 100 % plezier.
Met elkaar als inwoners mooie journalistiek ingestoken producties maken en samenbouwen aan een sterke toekomst, dat is BOP.