Familie Berk: Ed, (grote) Tim en Liliane.
Familie Berk: Ed, (grote) Tim en Liliane. Foto: Eigen foto

Ander huis, maar ‘Tim’ blijft hetzelfde

REEUWIJK/CURAÇAO - "Is het niet een leuk idee was om een artikel te wijden aan onze huizenruil 'Curaçao-Reeuwijk'? Een leuk verhaal voor in coronatijd!" Dat was de vraag die de Reeuwijkse oud-dorpsdichter Liliane Berk mij enige tijd geleden stelde. En zo geschiedde: een digitaal dubbelinterview met Liliane en de Curaçaose Karolien Versteeg. Inmiddels zitten beide gezinnen alweer een kleine drie maanden in elkaars huis.

En dat bevalt tot nu toe heel erg goed. Liliane: “Alles klopte gewoon bij onze huizenruil. Karolien had een oproep gedaan op een Facebookpagina. Nadat we contact hadden gelegd, hebben we het in 24 uur geregeld. Het klikte heel erg en onze wensen kwamen heel goed overeen. Karolien wilde niet zo’n groot huis, wij wel, het liefst met een zwembad. Dat heeft Karolien. En zij heeft onze boot. En ook de zorg voor alle huisdieren [Liliane heeft een kat en Karolien twee honden, red.] was geen probleem. Eigenlijk zouden we in 2020 al gaan, maar door corona lukte dat niet. Gelukkig lukte het dit jaar wel!”


Kleine Tim en grote Tim

Nu is het verschil tussen Reeuwijk en Curaçao best groot. Randstad versus eiland, andere leefomstandigheden. Maar behalve verschillen is er een grote overeenkomst: beide moeders hebben een zoon die 'Tim' heet. Hoe bijzonder is dat? Liliane: “Toen we contact hadden, kwam ook de vraag voorbij: heb je kinderen? Ja, zei ik. Mijn zoon Tim (11 jaar, ‘grote’ Tim), die moet naar school. Toen was Karolien even stil en zei: ‘Nou, je moet even raden hoe mijn zoon heet. Die heet ook Tim!" Al snel stond Tim van Liliane (11 jaar) bekend als 'grote Tim' en Tim van Karolien (6 jaar) als ‘kleine Tim'.


Lees verder op pagina 11.

(kleine) Tim en Karolien Versteeg