Afbeelding

Werkzaamheden rondom spoorwegovergang Goudseweg

Algemeen

Vanaf eind dit jaar rijden er extra treinen op de spoorverbinding Leiden-Utrecht. Om dit mogelijk te maken, is nog aardig wat werk te verzetten. In de week van 18 tot en met 24 oktober (de herfstvakantie) staan daarom werkzaamheden gepland rondom de spoorwegovergang aan de Goudseweg.

Om de doorstroming te verbeteren, worden de huidige voetgangersoversteekplaatsen aangepast. Het zebrapad op de Spoorlaan wordt een stukje verplaatst in de richting van het station, verder weg van de spoorwegovergang. Op de Goudseweg wijzigt de voorrangssituatie voor voetgangers. “Maar door de bestaande rijstroken naar buiten te buigen, maken we ruimte en behouden we een veilige oversteekplaats,” verduidelijkt wethouder Inge Nieuwenhuizen. Tussen die twee rijstroken komt een middeneiland, waardoor de weg in twee stappen, veilig, kan worden overgestoken. Samen met de wijkteams Bodegraven-Noord en Zuid zijn de plannen bekeken, en op onderdelen geoptimaliseerd. Voor fietsers komt er bij de Goudseweg meer opstelruimte en wordt de bestaande fietsroute breder. “Zo wordt de route voor fietsers vanaf de Goudseweg richting het centrum van Bodegraven en weer terug duidelijker en veiliger,” besluit de wethouder. 

Tijdens de werkzaamheden is de spoorwegovergang afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook de fiets- en voetpaden worden aangepast, maar fietsers en voetgangers hoeven niet om te lopen of fietsen. In dezelfde week voert VolkerRail de nodige werkzaamheden uit op en rondom het spoor. Van 22 tot en met 24 oktober rijden er daarom geen treinen.

Op www.bodegraven-reeuwijk.nl/spoorwegovergang licht wethouder Inge Nieuwenhuizen in een kort filmpje de belangrijkste aanpassingen rondom de spoorwegovergang Goudseweg toe. Heeft u vragen over het project? Mail of bel dan naar projectleider Laurens Smits via lsmits@bodegraven-reeuwijk.nl of 0172-522 522.