Beste mevrouw Nieuwenhuizen,

Ingezonden Ingezonden brief

Eindelijk begrijp ik nu de, ongelukkig gekozen, poster à la Asterix en Obelix van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Oftewel, ‘de gemeente doet het anders’.

Toen ik uw commentaar las in het stuk ‘Grote betrokkenheid bij bestemmingsplan Bodegraven-Centrum’ moest ik daar namelijk aan denken. Als burgers van Bodegraven moeten wij het doen met een bestuurder die minder auto’s in plaats van meer parkeerplaatsen in het centrum meer iets vind voor een linkse gemeente. Alsof minder gebruik van auto’s, bijvoorbeeld in het centrum van een woonplaats, iets is van alleen burgers die links zouden stemmen. 

Volgens mij is er wereldwijd toch een iets andere tendens aan de gang. Als bestuurders van grote steden, bijvoorbeeld in een stad als Rome, druk bezig zijn de fiets te promoten om het verkeers- en parkeerprobleem in de binnenstad aan te pakken, zijn wij hier in Bodegraven gezegend met een wethouder, die denkt het probleem op te lossen door met ‘robuuste oplossingen’ te komen. Nog meer parkeerplaatsen? We moeten hier eens af van het idee dat je met de auto tot voor de winkel moet kunnen rijden. Het centrum als winkel- en uitgaansgebied zou er op vooruitgaan zonder al die geparkeerde auto’s. De leukste winkel- en uitgaansplekken in andere plaatsen zijn toch vaak die gebieden die autoloos zijn.

Tot slot, mevrouw Nieuwenhuizen, als minder auto’s vooral een linkse hobby zou zijn, waarom zijn er dan niet meer linkse gemeentebesturen?

Met vriendelijke groet,

Leon Veerman