v.l.n.r. Sjuul Stappers, directeur Verwelius, Andrea van Steensel, raad van bestuur Ipse de Bruggen en Peter Hulsman en Bjorn Kooyman, vormalige bewoners Spoorlaan.
v.l.n.r. Sjuul Stappers, directeur Verwelius, Andrea van Steensel, raad van bestuur Ipse de Bruggen en Peter Hulsman en Bjorn Kooyman, vormalige bewoners Spoorlaan. Foto:

Spoorlaan-Zone overgedragen voor nieuwbouwwoningen

ZWAMMERDAM


Op 15 juli heeft Ipse de Bruggen een deel van hun terrein aan de Spoorlaan te Zwammerdam feestelijk overgedragen aan Verwelius Development B.V. voor de bouw van nieuwe woningen.

Het terrein was voorheen in gebruik met zorgwoningen voor cliƫnten van zorginstelling Ipse de Bruggen. Deze cliƫnten zijn vorig jaar verhuisd naar nieuwe woningen elders op het terrein. De voormalige bewoners hebben symbolisch de sleutel van het terrein overgedragen aan Sjuul Stappers, directeur van Verwelius Development.


Verbinding Hooge Burch en Zwammerdam

Ten overstaan van Nysingh Notarissen is de leveringsakte op locatie getekend. Daarmee is de grond formeel overgedragen. Linda Schwartzmans, manager vastgoed Ipse de Bruggen: "We hopen met deze nieuwbouwontwikkelingen de verbinding tussen Landgoed Hooge Burch en Zwammerdam te versterken, zodat Hooge Burch echt onderdeel wordt van het dorp."


Koop- en huurwoningen in 2022

Verwelius Development heeft begin dit jaar de aanbesteding voor deze locatie gewonnen en gaat hier koop- en huurwoningen ontwikkelen voor diverse doelgroepen in de vorm van appartementen en eengezinswoningen. De komende maanden wordt er in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn een bestemmingsplan opgesteld en worden circa 120 woningen ontwikkeld. De verwachte start van de verkoop is in het voorjaar van 2022.