Afbeelding
Foto:

VVD weigert inhoudelijke reactie na beschuldiging aan adres van raadslid

Bodegraven-Reeuwijk 


Het VVD-bestuur Bodegraven-Reeuwijk is opgestapt vanwege een diepgaand verschil van inzicht met raadslid Dirk van den Acker. De Reeuwijker zit sinds de verkiezingen in maart 2018 in de gemeenteraad, hij is onder meer voorzitter van de Commissie Ruimte.


door Henri Stolwijk


Het afgetreden bestuur verwijt Van den Acker gebrek aan integriteit. Het verzoek vrijwillig af te treden als raadslid heeft het raadslid naast zich neergelegd, het bestuur kan hem daartoe ook niet dwingen. Het vijfkoppige bestuur van Bodegraven-Reeuwijk heeft het vertrouwen in Van den Acker opgezegd en is opgestapt omdat er, naar eigen zeggen, geen gesprek meer mogelijk bleek.


Onduidelijk

Wat precies aan dit dispuut ten grondslag ligt blijft nog onduidelijk. Inmiddels is bij het VVD Bestuur in Den Haag een verzoek ingediend voor een integriteitsonderzoek naar de heer Van den Acker. Het is onduidelijk of ook het handelwijze van het bestuur onderdeel uitmaakt van het onderzoek. Alle betrokkenen weigeren commentaar te geven.


Op 11 augustus aanstaande vindt een extra ledenvergadering plaats waarin verder over dit conflict gesproken zal worden en eventuele stappen bekend worden gemaakt. Christel Mourik meldt dat “we het er dan over gaan hebben hoe we verder gaan in Bodegraven-Reeuwijk.”