Lezing over De Vergeten Kinderen

Het Streekmuseum Reeuwijk organiseert op 12 augustus een lezing over De Vergeten Kinderen in de hongerwinter van 1944/1945. Verteller is Jessica Verhagen.

De lezing wordt gehouden om 14.00 uur en is in de filmzaal van het Streekmuseum aan de Oudeweg 3 in Reeu-wijk-Brug. De kosten zijn 5 euro p.p. incl. een koffie of thee. Graag vooraf opgeven, want vol is vol. Aanmelden bij Corrie Perdijk, tel. 0182-395045 of mail corrie.perdijk@gmail.com.


Regio staat op tegen gebrekkige voorbereiding


Onder aanvoering van de gemeente Bodegraven-Reeu-wijk hebben de gemeenten Krimpenerwaard, Alphen aan den Rijn, Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk hun zorgen kenbaar gemaakt bij Rijkswaterstaat over de gevolgen van de aangekondigde negendaagse afsluiting van de A12. Rijkswaterstaat heeft aangekondigd dat de A12 vanaf knooppunt Oudenrijn tot aan Nieuwerbrug in de richting van Den Haag dit najaar van 27 september tot 7 oktober compleet afgesloten wordt in verband met het uitvoeren van groot onderhoud. “Deze afsluiting heeft een enorme impact op onze regio en daarom vragen wij aandacht,” vertelt Inge Nieuwenhuizen. "Aandacht voor mogelijke schade voor het bedrijfsleven en het onderliggend wegennet.