Afbeelding

Geen Bruisend Reeuwijk dit jaar

Algemeen

“We moeten cancellen”, zo begint het gesprek met Bruisend-Reeuwijkorganisator Rudi Otto terwijl de persconferentie over de coronamaatregelen nog in volle gang is. Het probleem ligt ’m in de 750 man die kunnen worden toegelaten. 

De 750 bezoekers is om twee redenen een bottleneck. “Allereerst: je moet heel veel mensen weigeren; wie mogen er wel en wie mogen er niet komen? In 2019 hebben we tussen de 5 en 6 duizend man op het feest gehad. Als er maar 750 mogen komen, hoe moeten we dat doen? Moeten we dan entree gaan heffen? Wij zijn bewust een groot, gratis en voor iedereen toegankelijk evenement. Dit is niet te doen.”

Praktisch

Het tweede argument is van praktische aard. Rudi Otto: “We wilden heel graag dat het door kon gaat, maar dan moet dat wel kunnen. Wij zijn een stichting die afhankelijk is van drie soorten inkomsten: sponsors, subsidies en barinkomsten. En met 750 man komen we gewoon niet rond. Dan gaan we zeker grote verliezen draaien en dan kan dus niet.”

En nu?

“We hadden zo graag gezien dat er een feestje kwam. We horen om ons heen ook dat veel mensen echt weer zin hebben in een feestje. Niet alleen wij zijn er hard aan toe.” Het organiseren van een groot evenement als Bruisend Reeuwijk is veel werk en vraagt enorm veel tijd van de organisatie. 

De altijd enthousiaste organisator zegt dat hij het werk er ook dit jaar weer graag in gestoken had. Na de vakantie steekt het comité de koppen bij elkaar om te zien of er misschien nog wat anders mogelijk is dit jaar. Want, feestjes organiseren, dat is nu eenmaal wat ze graag doen. “En als dat tóch niet kan, dan gaan we voor een paar mooie feesten in 2022. Te beginnen met Koningsdag.”