‘Zo wil ik mij geen VVD’er noemen’

Ingezonden brief


Wat een vreselijke aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 hebben we in Bodegraven-Reeuwijk!

Ik woon met groot plezier sinds ruim 23 jaar in Reeuwijk. In de slipstream van mijn echtgenoot ben ik betrokken geraakt bij de VVD en gezien het gedachtegoed van deze partij en mijn wens om Reeuwijk een plek voor iedereen te laten zijn, heb ik hem gesteund en draag ik de VVD een warm hart toe.

Als ik nu de social media volg en de krant lees, ben ik dubbel verdrietig na de laatste ALV. Enerzijds omdat mijn echtgenoot begin dit jaar is overleden, maar zeker ook omdat de VVD in dit dorp nu rollend over straat gaat. Gelukkig maakt hij dit niet meer mee. Maar ik wil hier ook niet meer bij horen! Wat nu gebeurt, is niet mijn manier van met mensen omgaan. Wie het ook zijn en hoe ze er ook over denken, je beschadigt mensen NIET!

Het gedachtegoed van de VVD zal ik behouden, achter de schermen wil ik helpen om de gemeente een plek voor iedereen te laten zijn; veilig, duurzaam en met een warm gevoel van saamhorigheid en er voor elkaar zijn. Maar misschien dat ik dat wel beter via het Dorpsteam kan doen dan via deze groep mensen die niet meer weten wat het woord 'integriteit' betekent. Zo wil ik mij geen VVD’er noemen. Ik wil naast de mensen om mijn heen staan en niet er boven. 'Ten koste van' ken ik niet.

Ik blijf mij wel op mijn eigen wijze voor de gemeente en de gemeenschap inzetten, maar wat ben ik teleurgesteld!

Eke Vos