VVD-plan Green Valley

Het conflict lijkt allemaal te draaien om het VVD-plan Green Valley. De tijd zal leren of het plan de aanleiding voor conflict is, of de spreekwoordelijke druppel. Maar, wat behelst dit plan?

Het plan 'Green Valley' is bedoeld om de financiële problemen in Bodegraven-Reeuwijk te lijf te gaan. Het behelst drie onderdelen, door de initiatiefnemers betiteld als 'geldmotoren'. Samengevat komt het erop neer dat Bodegraven-Reeuwijk een testgebied wordt voor innovaties op het gebied van mobiliteit, dat er serieus werk wordt gemaakt van de aanleg van zonnepanelen om de gemeente energieneutraal te maken en dat de bestemming recreatiewoningen wordt omgezet in permanente bewoning. 


Door samenwerking met buurgemeenten op het gebied van de technologische innovatie hopen de initiatiefnemers op grote subsidies uit Brussel. Het plan blijft bestaan. Christel Mourik: "Het is ingediend bij het college van BenW en besproken met de andere fracties. Die hebben het omarmd, het wordt nu bestudeerd op de haalbaarheid. Dat proces gaat door.” 


Of het straks onderdeel uitmaakt van het VVD-verkiezingsprogramma maakt de nieuw benoemde programmacommissie uit. Bekend is dat bij diverse gelegenheden al over de haalbaarheid is gesproken met ambtenaren, wethouders en ondernemers uit Bodegraven-Reeuwijk. De status is echter onbekend.