Ingezonden brief

Wet boven mede- mensenlijkheid

De reconstructie in de Koningin Wilhelminastraat is begonnen. In juli is daar een begin mee gemaakt, maar nu ligt het werk stil vanwege de vakantie. Op 23 augustus wordt dat werk weer hervat. Het gedeelte tussen de Van Heuven Goedhartstraat en de Albert Schweitzerstraat wordt nu aangepakt. Het gedeelte KW-straat/KW-hof komt in oktober aan de beurt.


In de KW-straat 1-17 wonen enige bewoners die daar dertig jaar of langer wonen. Dit is het doodlopende gedeelte van de KW-straat die uitkomt in KW-hof. 


Omdat in de KW-hof de woningbouwvereniging en de kringloopwinkel zitten, is er in dit gedeelte een parkeerprobleem. Sommige bewoners hebben contact met de gemeente opgenomen om het brede trottoir, dat nu 2,70 meter is, 1,20 meter te versmallen zodat daar een parkeerstrook ontstaat. Maar het bleek dat de gemeente daar niet mee akkoord gaat, omdat de gemeente daar in het doodlopende gedeelte een straat met twee rijbanen wil maken. Ondanks het protest daartegen van de bewoners antwoordden de heren Bijsterveld en Roskam dat 'de wet gehandhaafd moet worden'. Zij vinden hun standpunt belangrijker dan de medemenselijkheid.


De leefbaarheid en de veiligheid in dit gedeelte van de KW-straat komen in het geding. In dit gedeelte van de KW-straat heeft vroeger de gemeentewerf gezeten. In die tijd, maar ook later, heeft er nooit een ongeluk plaatsgevonden, terwijl de gemeente beweert dat die twee rijbanen er moeten komen om ongelukken te voorkomen!


Wij zijn verbaasd dat de gemeente de wet belangrijker vindt dan de medemenselijkheid. De oude gemeente Reeuwijk heeft die kringloopwinkel daar gewild. Wij zijn ervan overtuigd dat de huidige gemeente om die redenen dan ook voor parkeerplekken en veiligheid moet zorgen.


Henk Versluis