Johan Post met de act 'Sax up the dj' tijdens het Goudse Culifeest
Johan Post met de act 'Sax up the dj' tijdens het Goudse Culifeest Foto:

Zware tijden voor Ambitious

vervolg van voorpagina


Maar het blijft hele omslag om van enkele optredens per week opeens niks meer om handen te hebben. "Het was mentaal gezien een zware tijd; de muren kwamen op me af," geeft Johan toe. Toch maakten hij en zijn vrouw ook van de nood een deugd. "Anita werkt parttime nog in het ziekenhuis en die is daar een dag in de week extra gaan werken. Zelf ben ik aan de slag gegaan met fieldmarketing en heb onlinemarketingstudies gevolgd."


Hobby

Afhankelijk van het aantal boekingen voor zijn feesten en evenementen doet Johan een beroep op zo’n 25 tot 50 professionals: dj’s, muzikanten, roadies en technici. Wat is dat een verschil met een kwart eeuw geleden toen het allemaal begon. Zijn ogen beginnen te glinsteren als Johan terugdenkt aan de tijd dat hij voor het eerst zijn langspeelplaten op de draaitafel legde om de muziek uit de boxen te laten schallen. "Dat was in een stijldansschool in Naaldwijk toen ik een jaar of zestien was." De hobby bleef hij in zijn studententijd uitoefenen, al was het alleen maar om er een zakcentje aan over te houden. "In 1996 was ik klaar met school en dacht ik dat ik dit wel leuk zou vinden om als werk te doen. Dus heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel." Eerst dj'de hij in combinatie met een baan bij de ING, maar met ingang van 2003 legde de Gouwenaar zich volledig toe op het eigen bedrijf Ambitious.


Energie

Op de begane grond van het eigen bedrijfspand aan de Leeghwaterstraat gebaart Johan in de richting van de apparatuur die hij in de loop van de jaren heeft aangeschaft: geluidsboxen, lichten, spots, podia. Noem maar op. "Daar ben ik best trots op," straalt Johan. Hij hoopt dat het kabinet met ingang van 20 september het licht voor de evenementenbranche weer op groen zet en dat hij dan weer omzetten draait zoals voor de crisis. "Dit wil ik zo lang mogelijk blijven doen. Hier haal ik energie uit. Ik heb nu wel wat grijze haren, maar zo lang mensen het leuk vinden om mij te boeken…"