Een leuke ochtend bij de Senioren Soos!

Iedere week komen senioren op woensdag bij elkaar Bij SAM om tijdens de Senioren Soos leuke dingen te doen. De ene keer spelen ze een spelletje, de andere keer praten ze honderduit onder het genot van een kopje koffie en weer een andere keer bakken ze lekkere koekjes. 


Afgelopen woensdag gingen ze schilderen, een mooi landschap naar het idee van één van de vrijwilligers. Dat de deelnemers en vrijwilligers het gezellig hebben is direct te zien. Bij binnenkomst wordt iedereen begroet en wordt er een praatje gemaakt. De praatjes gaan vervolgens de hele ochtend door en er worden de nodige grapjes gemaakt. Ook in coronatijd wilde de Senioren Soos zoveel mogelijk doorgaan. Toch heeft de Senioren Soos een tijdje stil gelegen, omdat de deelnemers en vrijwilligers het niet aandurfden. 'Ik vond het zo jammer dat niet doorging', geeft één van de deelnemers aan, 'ik miste het echt'. Wel hielden vrijwilligers wekelijks contact met de deelnemers. Om elkaar niet uit het oog te verliezen. 'Daar was ik heel blij mee, één van de vrijwilligers is zelfs een keertje bij mij langs geweest.' zegt een andere deelnemer. 


Omdat de vrijwilligers de Senioren Soos in coronatijd hebben opgestart, hebben ze er nog niet zoveel promotie aan kunnen geven. Gelukkig zijn de regels inmiddels versoepeld en zijn veel mensen gevaccineerd. Ook heeft de Senioren Soos een grote ruimte tot haar beschikking. Daarom zijn nieuwe senioren vanaf nu harte welkom. Voor meer informatie kunnen zij contact op nemen met Eefje Tijsterman via 06-20584620 of eefje.tijsterman@hetnet.nl.